x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Anamaria Marinca joacă în “Culcă-te cu mine”

Anamaria Marinca joacă în “Culcă-te cu mine”

de Oana-Maria Baltoc    |    09 Mai 2008   •   00:00
Anamaria Marinca joacă în “Culcă-te cu mine”
Sursa foto: Johannes Eisele/

Actriţa Anamaria Marinca, vedeta filmului “4, 3, 2” regizat de Cristi Mungiu, va filma pentru lungmetrajul intitulat “Sleep with me” (Culcă-te cu mine), ecranizare a cărţii omonime scrisă de Joanna Briscoe

Actriţa Anamaria Marinca, vedeta filmului “4, 3, 2” regizat de Cristi Mungiu, va filma pentru lungmetrajul intitulat “Sleep with me” (Culcă-te cu mine), ecranizare a cărţii omonime scrisă de Joanna Briscoe şi tradusă anul trecut în limba română la editura Leda. Din distribuţia peliculei produsă de canalul britanic ITV1 mai fac parte actorii Adrian Lester şi Jodhi May. Cei doi îi interpretează pe Richard Carter şi Lelia Phillips, care par a forma cuplul perfect. Se iubesc la nebunie şi, într-un moment de pasiune, concep primul lor copil. Totul pare minunat, pînă în clipa în care Sylvie (în interpretarea Anamariei Marinca), o femeie ştearsă, ce pare invizibilă tuturor, cu vocaţie de şoarece de bibliotecă, pune stăpînire pe viaţa lor. Situaţia devine dramatică şi atinge apogeul în momentul în care Richard şi Lelia constată, cu stupoare, că nutresc o pasiune obsedantă pentru această femeie. Adaptarea pentru lungmetraj a romanului îi aparţine lui Andrew Davies, deţinător al mai multor premii BAFTA şi al unui Emmy pentru scenariile de mini-serii TV, cunoscut în special pentru scenariul filmelor din seria Bridget Jones. În România, cartea “Culcă-te cu mine” se află în topul vînzărilor editurii Leda, fiind aproape de epuizarea celui de-al doilea tiraj.

 

PALMARES.La 30 de ani, Anamaria Marinca este una dintre cele mai apreciate actriţe din România dar şi pe plan internaţional, graţie rolului principal din multpremiatul film “4, 3, 2”, cîştigător al trofeului Palm d’Or la ediţia de anul trecut a festivalului de la Cannes. Marinca este deţinătoare a unui premiu BAFTA pentru interpetarea remarcabilă din filmul Sex Traffic, a jucat în pelicula “Tinereţe fără tinereţe” regizată de Francis Ford Coppola şi, în prezent, lucrează pe platourile de filmare ale producţiei “The Countess”, alături de William Hurt şi Julie Delpy. (Oana-Maria Bâltoc)

 

×
Subiecte în articol: arte