x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Antena 1 da clasa la filme!

Antena 1 da clasa la filme!

14 Oct 2004   •   00:00

"The Insider", "Air Force One", "Al 13-lea razboinic" sau "Dungeons & Dragons" sunt doar cateva dintre titlurile cu care Antena 1 va da clasa la filme in urmatoarele luni!

CRISTIANA STAMATESCU

Continuand traditia transmiterii celor mai bune filme de pe micul ecran, Antena 1 a pregatit o avalansa de filme de calibru greu, cu superstaruri, incasari record si numeroase premii si nominalizari. Russel Crowe si Al Pacino lupta cu industria tutunului in exceptionalul film inspirat dintr-un fapt real "The Insider", regizat de Michael Mann si nominalizat la sapte premii Oscar si cinci Globuri de Aur! Harrison Ford joaca rolul vietii lui, cel al unui presedinte american captiv intr-un avion deturnat de teroristi, in thriller-ul "Air Force One", si ii tine piept lui Gary Oldman. Filmul a fost nominalizat la doua premii Oscar, pentru rolul vicepresedintelui american Glenn Close a primit un premiu Blockbuster Entertainment, iar incasarile pe plan mondial ale thriller-ului au depasit 300 de milioane de dolari.

VEDETE. Antonio Banderas este un curtean arab din anul 922 care ajunge sa traiasca alaturi de vikingi si sa-i ajute sa ucida niste monstri mancatori de oameni in superproductia de actiune "Al 13-lea razboinic". Pentru interpretarea sa de exceptie, Banderas a primit un trofeu ALMA, iar filmul a obtinut incasari de aproape 100 de milioane de dolari.

SUPERSTARURI. Cel mai faimos si indragit joc pe calculator, "Dungeons & Dragons" a fost ecranizat intr-o productie spectaculoasa, transmisa de Antena 1, care are in rolurile principale superstaruri precum Jeremy Irons si Thora Birch. Dragoni, vrajitori buni si vrajitori rai, eroi cu origini modeste si imparatese care au nevoie de ajutor, toate se regasesc in superba aventura numita "Dungeons & Dragons". Celebra Sandra Bullock joaca un rol necaracteristic ei in drama "28 de zile", in care personajul ei e o scriitoare alcoolica internata de tribunal intr-o clinica de dezintoxicare. Tragediile celor pe care ii cunoaste acolo o marcheaza profund, ca si intalnirea cu un mare sportiv, interpretat de Viggo Mortensen, ajuns si el la dezalcoolizare.

SCIENCE-FICTION. In exceptionalul SF inspirat din Philip K. Dick, "Impostorul", Gary Sinise si Madeleine Stowe traiesc intr-o societate sfasiata de razboiul cu o rasa de extraterestri capabili de a copia infatisarea fiintelor umane pana la ultima celula. Un savant genial se trezeste acuzat ca ar fi o astfel de copie-spion, iar anumite dovezi il fac pana si pe el sa se indoiasca de propria lui identitate! "Impostorul" a fost nominalizat la titlul de cea mai buna pelicula la Festivalul International de Film Fantastic, organizat anual in Portugalia. Cele mai cunoscute trei blonde din comediile americane, Meg Ryan, Diane Keaton si Lisa Kudrow, joaca roluri de surori reunite de apropiata moarte a tatalui lor ciudat, in comedia dramatica "Afurisitul de telefon". Ecranizare a unei carti de celebra scriitoare Delia Ephron, filmul s-a instalat pe primul loc in box-office inca de la lansarea sa pe marile ecrane si a ramas in prima jumatate a topului timp de o luna!

×
Subiecte în articol: arte