Fotografie, benzi desenate, pictura, ilustratie, toate acestea sunt prezentate in expozitia de la Galeria foto a Cinematografului Patria din Bucuresti.
Patru tineri artisti isi expun lucrarile de fotografie, pictura, ilustratie si banda desenata in cadrul expozitiei 'Arta la pachet'. In total sunt 35 de lucrari, semnate de Ana-Maria Iana, Roxana Ciucalau, Oana Popescu si Mihai Grajdeanu. Fiecare lucrare spune o poveste.
Poveste
'Pozele mele sunt incercari de a spune povesti. Dar povestile mele nu sunt niciodata spuse pe
de-a-ntregul, sunt bucati de puzzle, iar piesa care completeaza imaginea e la tine, cel care priveste. Eu nu fac afirmatii prin intermediul pozelor mele, pun intrebari si semnalizez lucruri care ma scot din inertie sau ma fac sa simt ceva. Si odata gasita povestea, musc din ea cu aparatul, sperand ca poza o sa dea mai departe vibratia care m-a facut sa apas pe buton!', marturiseste Ana-Maria Iana.
'Picturile mele au o tenta decorativa; in prim-plan se afla silueta umana, care uneori este doar sugerata. Urmarind un prototip esentializat prin repetarea acesteia, se incearca elaborarea unui spatiu organizat. Aceasta unitate a elementelor permite realizarea unor jocuri cromatice variate, armonizate prin transparente', spune Roxana Ciucalau.
Cat despre ilustratiile Oanei Popescu, in ele sunt prezentate personaje haioase care surprind aspecte diferite ale vietii de zi cu zi. Mihai Grajdeanu povesteste ca primele benzi desenate a inceput sa le faca undeva intre 11 si 14 ani, creionate pe foi A4, unele chiar colorate. Pana in prezent i-au fost publicate cateva benzi desenate: 'Dupa Gratii', 'Ciutanul' (volumul I) si 'Legendele Dacilor'. Plansele din expozitie fac parte dintr-o poveste despre Romania in al doilea razboi mondial, aceasta banda desenata fiind realizata in cinstea si in memoria veteranilor de razboi.
Expozitia 'Arta la pachet' este deschisa pana pe 14 august. Tinerii artisti asteapta o sansa de a... colora lumea! Oameni si obiceiuri, fapte si consecinte, portrete, expresii, atitudini de resemnare sau o lupta pentru supravietuire, toate acestea creeaza o imagine care, chiar daca reala ori dura, poate exprima altfel viata – neimpachetata.