x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Atelierul de teatru Ștefan Câlția, condus de regizorul Silviu Purcărete, alături de compozitorul Vasile Șirli

Atelierul de teatru Ștefan Câlția, condus de regizorul Silviu Purcărete, alături de compozitorul Vasile Șirli

de Magdalena Popa Buluc    |    12 Feb 2022   •   12:49
Atelierul de teatru Ștefan Câlția, condus de regizorul Silviu Purcărete, alături de compozitorul Vasile Șirli

Atelierul Ștefan Câlția la Șona, coordonat de regizorul de teatru și operă Silviu Purcărete, alături de compozitorul Vasile Șirli, se va desfășura în prima parte a lunii aprilie 2022.

Este o premieră, un eveniment artistic major, fabulos, la care sunt invitați să participe aproximativ 10 actori din întreaga țară, cu o carieră bine definită, dar și cu studenți la actorie, într-un program intens bazat pe exerciții de improvizație, având ca sursă de inspirație tablourile artistului Ștefan Câlția. Întotdeauna ne-am întrebat ce simt, ce gândesc, ce cântă, ce ar spune personajele lui Ștefan Câlția în călătoria lor pe pânză și în afara ei. Iar acum putem trăi aceste scene.

Întâlnirea unică are și un fundament construit pe prietenie, Ștefan Câlția fiind apropiat de Vasile Șirli, de zeci de ani, prin amintirile nesfârșite de la școala din Timișoara. Și tot Vasile Șirli l-a invitat pentru prima dată la Șona pe regizorul Silviu Purcărete să descopere lumina și pe prietenul său bun din casa albastră de lemn de pe deal.

Echipa va locui în satul Șona, satul copilăriei pictorului, chiar în Casa albastră - personaj ea însăși în lucrări și rezidență artistică, aflată în grija lui Matei Câlția. Peisajul cu Munții Făgăraș, Guruietele, Oltul, alături de Fierăria lui Lazăr si vibratia localnicilor vor oferi conturul extraordinar pentru un workshop în care imaginația să fie antrenată.

Este un fel de a vedea lumea, o stare de grație, o căutare. Șona noastră este un loc bun pentru teatru.

×
Subiecte în articol: Ştefan câlţia silviu purcărete