x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Au înflorit cireșii din Grădina japoneză!

Au înflorit cireșii din Grădina japoneză!

de Magdalena Popa Buluc    |    05 Apr 2019   •   08:32
Au înflorit cireșii din Grădina japoneză!
Sursa foto: stefan c.

La începutul primăverii, în perioada când înfloresc cireșii, japonezii ies în natură,

la Hanami! Acest străvechi obicei al privitului florilor de cireș reprezintă un moment de sărbătoare și bucurie care face ca parcurile din Japonia să devină neîncăpătoare pentru mulțimea celor dornici să admire frumusețea unică a florilor de cireș.

Dacă sunteți în București și doriți să admirați cireșii japonezi în floare, nu trebuie să mergeți până în Japonia, ci să veniți la Grădina japoneză din parcul Herăstrău (intrarea dinspre Arcul de Triumf) duminică, 7 aprilie, între orele 14.00-16.00, când vă așteptăm să sărbătorim împreună în stil japonez !

Aceasta este a doua ediție a Hanami, după cea de anul trecut care a marcat redeschiderea oficială a Grădinii japoneze în urma unor ample lucrări de renovare.

Și acum vă invităm să gustați prăjituri tradiționale japoneze și ceai verde pregătit de membrii Asociațiilor Chado Urasenke Tankokai România și Chado Urasenke Tankokai România-Luminiș, doritorii având ocazia să se inițieze în tainele ceremoniei ceaiului.  Programul evenimentului include de asemenea un mini-recital de tobe japoneze al trupei ”Kodama Taiko” urmat de explicații și demonstrații practice. Pasionații de arta plierii hârtiei sunt invitați la atelierele de origami, iar cei care vor să îmbrace veșminte tradiționale o pot face participând la atelierele de kimonouri și yukata. Tinerii interesați de studii în Japonia vor avea ocazia să afle mai multe detalii  referitoare la programul de burse al guvernului japonez.

Intrarea este liberă!

×