x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Autograf pe o bucată din sufletul Oanei

Autograf pe o bucată din sufletul Oanei

de Oana-Maria Baltoc    |    12 Iun 2009   •   00:00
Autograf pe o bucată din sufletul Oanei
Sursa foto: Dan Marinescu/JURNALUL NAŢIONAL

Librăria Humanitas Kretzulescu a fost miercuri neîncăpătoare pentru zecile de persoane dornice să primească darul Oanei Pellea (foto), un "Jurnal" despre care criticul Dan C. Mihăilescu a vorbit ca despre darul pe care nu ştie în ce măsură îl merităm, o ofrandă care "are ceva din haiducia voievodală a lui Amza şi mult din dăruirea totală a mamei Oanei Pellea, Domnica".



Modestă, Oana Pellea s-a comportat ca un umil debutant într-ale scriitoriei. Actriţa s-a scuzat faţă de cititori pentru îndrăzneala de a-şi fi strâns gândurile şi sufletul în paginile unei cărţi şi, la fel cum îndeamnă şi la sfârşitul romanului, i-a sfătuit să-i arunce cartea la gunoi dacă nu le-o fi pe plac. "E ciudat să stai la tine acasă şi să ştii că undeva lumea te răsfoieşte. Una e să joci pe scenă şi să fim împreună, alta e să faci un film. Dar cartea e o bucată de suflet aruncată în lume într-o inconştienţă totală", a mărturisit actriţa.

DORINŢA DE PERFECŢIONARE
Printre cei care i-au fost alături Oanei Pellea în acest moment important s-au numărat actorul Mihai Constantin, jurnalistul Dragoş Bucurenci, dar şi Andreea Marin, prezentă la eveniment nu doar ca admiratoare, ci şi în calitate de prietenă. "Am citit fragmente din «Jurnalul» Oanei Pellea. Şi este interesant, pentru că nu întotdeauna o carte te face să vrei să mergi la librărie, dar aceasta e cartea aceea pe care ţi-o doreşti şi atunci când citeşti numai câteva rânduri. Este scrisă într-un mod foarte personal şi asta e greu pentru un artist discret cum e Oana Pellea. Din acest motiv este cu atât mai interesant când un astfel de om decide în lumea de astăzi să facă un asemenea gest. Nu ştiu dacă pentru un actor este mai uşor să împărtăşească lucruri intime într-o carte, dar trăiesc lângă un om de teatru şi pot să spun că sunt oameni măcinaţi de dorinţa de a se perfecţiona. Atât în cazul Oanei Pellea, dar şi al lui Ştefan cred că este vorba şi de «povara» unei moşterniri de la tată. Aşa că încerci să te ridici deasupra unui standard impus de înaintaşul tău", a spus prezentatoarea de televiziune. Cei care nu au apucat să primească autograful Oanei Pellea, mai au o şansă în cadrul Târgului de carte Bookfest, la 20 iunie, ora 14:00.

×
Subiecte în articol: arte