Avangardă la feminin - Licitație de atelier EVA CERBU la Artmark 30 martie 2021
AVANGARDĂ LA FEMININ
Licitaţie de Atelier Eva Cerbu - este primul eveniment în piaţa românească de artă dedicat în exclusivitate unei singure artiste.
Când: Marți, 30 martie 2021, ora 18:30
Unde: A10 by Artmark, online
153 de opere de artă, aparţinând toate patrimoniului atelierului de artist Eva Cerbu, sunt scoase la licitaţie marţi 30 martie 2021, reflectând, prin diversitatea lor, completa evoluţie artistică a Evei Cerbu, de la perioada avangardei târzii la cea a realismului propagandist postbelic, şi până târziu în contemporaneitate.
«Maxy m-a învăţat să gândesc, Ciucurencu - să văd o infinitate de culori", afirma Eva Cerbu, întrebată cândva despre profesorii ei şi datoria de recunoştinţă.
Fiind vorba de un prim eveniment de acest gen şi raportat la numărul mare de opere de artă ale artistei puse în vânzare în acelaşi timp, ideal din perspectiva formării cotaţiei este ca acestea să se formeze liber, plecând, în ciuda valorii recunoscute a artistei, de la un preţ de pornire simbolic, minim, de 100 de euro.
Cu toate acestea aşteptările casei de licitaţii sunt ca toate lucrările Evei Cerbu să se cumpere, cu creştere semnificativă, de către colecţionari români sau străini de avangardă, dar mai ales de către dealeri de artă, care să revândă ulterior treptat portofoliul achiziţionat, beneficiind de popularizarea treptată a operei ei, sincronic cu accentul ce se pune actualmente pe vizibilizarea şi a operei artiştilor-femei.
Casa a fixat un preţ unitar de pornire de doar 100 de euro pentru fiecare dintre cele 153 de lucrări de artă, fie acestea uleiuri, sculpturi în tablă, guaşe, gravuri, pasteluri etc., în condiţii în care artista s-a mai tranzacţionat, ocazional, în ultimii ani, în piaţa licitaţiilor de artă, la preţuri de mii de euro (ultima vânzare publică, tot la Artmark, fiind o adjudecare recentă, în februarie 2021, a unei sculpturi în tablă a Evei Cerbu, pentru un preţ de 5.000 de euro).

Ştiri din .ro
Experimentul DAU. Natasha, premiat cu Ursul de Argint la Berlin, lansat în premieră pe TIFF Unlimited

Artiștii TEATRULUI MUZICAL AMBASADORII reprezintă România la Competiția Internațională GOLDEN DANCE

Romanian Classics in English: Serie de evenimente sincretice dedicate lui Liviu Rebreanu (literatură, teatru, film și muzică) la ICR Londra
„LIBERTY”, unul dintre cele mai recente proiecte europene TNRS, aduce noi oportunități pentru tinerii artiști

Experiment fotografic, pictură live și performance Poetrip în luna aprilie la galeria Celula de Artă din București

Competiția One World Romania 14

Ediție aniversară a Zilelor Filmului Românesc, cu ocazia împlinirii a 15 ani de existență a ICR Stockholm

Italia o citește pe Doina Ruști. „Omulețul roșu”, reeditat la Roma după 10 ani de la succesul primei traduceri

Gheorghe Săsărman - 80. Lansare de carte: „Alfabetul distopiilor”

În culise, la ODEON. Cui i-e frica de Virginia Woolf?
Program integral Ceaikovski, în stagiunea online a Filarmonicii „George Enescu”

Premieră la TVR1: serialul polițist BLOCHIN: LA GRANIŢA LEGII

Stagiune online, în programul Operei Naționale București din luna aprilie
Când muzica clasică întâlneşte jazz-ul, la Casa Artelor Dinu Lipatti

LONDRA. „Romanian Classics in English”, serie de evenimente dedicate lui Liviu Rebreanu odată cu traducerea romanului Ciuleandra
