x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Aventuri cu Dr House...

Aventuri cu Dr House...

22 Oct 2010   •   00:00
Aventuri cu Dr House...
5982-134459-untitled1.jpgÎl ştim pe Hugh Laurie din serialul de mare succes "Dr House", unde face un personaj excepţional. Puţini dintre noi ştiu însă că actorul britanic, câştigător a două premii Globul de Aur şi no­minalizat la mai multe Emmy, este şi scriitor.

"Traficantul de arme/ The Gun seller" este primul său roman şi a apărut pe piaţa din România la IBU Publishing. Deocamdată, aceasta este şi singura sa carte, pentru că "Paper Soldiers", roma­nul cu numărul 2, a fost anunţat pentru septembrie 2009... dar nu a apărut încă.

"Traficantul de arme" este volum în care umorul se împleteşte cu acţiunea. "O pa­ro­die încântătoare a romanului de spionaj", scrie Vanity Fair. Romanul spune povestea lui Thomas Lang, căruia i se cere să ucidă un industriaş american. Asasinul nostru preferă însă  să-şi avertizeze victima - o faptă bună care nu va rămâne nepedepsită. Nu trece mult timp şi Lang ajun­ge să-şi măsoare inteligenţa cu cea a miliardarilor diabolici şi să-şi pună viaţa (şi alte lucruri) în mâinile unui întreg arsenal de femei fatale, în vreme ce încearcă să salveze o tânără doamnă aflată în încurcătură... şi, în plus, să prevină o baie de sânge la nivel internaţional.

"Ca scriitor, domnul Laurie este inteligent, fermecător, cordial, sigur pe el (dacă este nevoie) şi îndrăzneţ", scrie cronicarul de la The New York Times Book Review, în timp ce Stephen Fry concluzionează: "Cel mai amuzant şi mai fermecător roman pe care l-am citit în ultimii ani."

SEMNALE EDITORIALE
Prejudicii morale ● Rao.
Pentru Robbie Feaver, legea nu e decât un joc - cu clienţii, cu juraţii, cu judecătorii. Dar când acest avocat multimilionar specializat în procese ce au legătură cu prejudiciile morale, extravagant şi afemeiat, este prins oferind mită, e obli­gat să poarte un microfon ascuns pentru a ajuta Procuratura SUA să-i depisteze pe judecătorii corupţi din sistemul juridic american. Atacat din toate părţile, Feaver trebuie să facă nişte înregistrări care îi vor azvârli prietenii, duşmanii, oraşul şi în mod deosebit pe o agentă FBI într-o adevărată criză de con­şti­in­ţă.

Reţetă pentru minte şi corp ● Trei. Ai dureri continue la gât, spate şi umeri care nu trec? Ai încercat tratamente convenţionale sau al­ter­native. Do­reşti să înţelegi felul în care mintea şi corpul tău pot interac­ţiona pentru a-ţi rezolva problemele legate de du­re­re? Dacă răspunsurile tale sunt afir­ma­tive, nu dispera! Lupta cu du­re­rea nu este o cauză pierdută. Doctorul John E. Sarno îţi pre­zin­tă cea mai pu­ter­nică armă pe care o ai în războiul cu durerea şi nepu­tin­ţa...

Testamentul lui Will Wolfkin ● Corint Jr.  E caraghios. Dacă te naşti cu un handicap, nu poţi înţe­le­ge cum ar fi altfel. Toby Walsgrove e în această situaţie - paralizat de la naş­te­re, incapabil să se mişte ori să vor­beas­că, fără familie, şi-a petrecut în­treaga viaţă la o mănăstire de car­me­lite din Londra. Asta până în ziua în care motanul lui, Shipley, începe să glăsuiască. Shipley l-a vegheat pe Toby încă de la început şi îi spune că trebuie să meargă în Langjökull, un oraş de exi­laţi aflat adânc sub supra­faţa Is­landei. Asta pentru că Toby nu este un băiat obişnuit, ci urmaşul măre­ţului rege Will Wolfkin, iar regatul are nevoie de el. Toby n-a mai mâ­nuit o sabie care poate opri timpul în loc. Nici măcar n-a mai mers vreodată pe propriile picioare...

×