x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale "Băieţii deştepţi"

"Băieţii deştepţi"

de Cassa Loco    |    15 Iun 2007   •   00:00

Mă tot impiedic in ultima vreme prin presă de sintagma asta de mare cacao.. "băieţi deştepţi" şi se dau exemple despre cum unii dau cu aluna in perete şi scot borcanu’ de 0.8 de aur, sau cum fac şi dreg şi se imbogăţesc peste noapte.Â

 COMUNICATUL SĂPTĂMĂNII

Mă tot impiedic in ultima vreme prin presă de sintagma asta de mare cacao.. "băieţi deştepţi" şi se dau exemple despre cum unii dau cu aluna in perete şi scot borcanu’ de 0.8 de aur, sau cum fac şi dreg şi se imbogăţesc peste noapte. Păi şi atunci de ce mama dracului, ăla mic şi negru, mă mai tot intreb, de ce parcă toată pleava asta a Romăniei mici şi mari, se străduieşte să facă bani peste noapte. De ce tot poporul e parcă chitit pe, investiţie minimă, chin infim-profit maximum?

Munca? Care muncă? Parcă nimeni nu mai priveşte in viitor şi işi incearcă norocul cu planuri măreţe şi intinse pe căţiva ani. Te miri de ce eşti luat de prost pe te miri unde. Ei de ce.. pentru că merge! A mers o dată şi va merge cu siguranţă şi a suta oară, că doar unde merge mia merge şi suta, nu fraiere? Nu te mira că vezi treaba asta de la primul funcţionar pănă la cel mai de vază hotel. Am zis hotel, pentru că m-am enervat din nou, că am luat castingul pentru rolul de fraier coclit şi prost care plăteşte! Da, da... Poţi răde de noi, stimate cititor, dar pun solda mea pe o lună că ai păţit-o şi tu la fel. Tocmai ce am luat masa, acum vreo două ore, la restaurantul unui mare hotel Continental din Oradea, unde suta de grame de vacă şi pui se vinde la preţ de icre negre pe malu oceanului "Care-o-fi el", de la baza Burj-Al-Arabului... mă rog, poate Someşu orădean i-a dat şefiei aceeaşi mireasmă de has infăşurat in sute de roni, ca Dubaiul in aur. Sau in nisip. Sau ce e..

Totuşi mă deranjează pănă la jenă vecină cu durerea, infecţia asta de tupeu ordinar amestecat cu japca. Da, da! Japca! Punem 4 stele şi le luăm la fraieri banii.. ce servicii, ce calitate! Lasa-i băh, că dacă au venit odată, ii facem ca la Haga!

Aplicabilitatea formulei romăneşti are un mare şi vast tărăm. Da parcă totuşi, mi-e silă să fiu incă odată luat de prost, fără să fac scandal. E deja prea mult. Las-o dracu de treabă. Pănă cănd iţi mai afişezi 4 stele la preţ, că mai apoi să descoperi 2 sau cu maximă indulgenţă 3 la servicii?? Auzi, stimabile, ia dă mata condica aia de sugestii şi reclamaţii comuniste, că pănă una alta, măcar de aia iţi era frică. Acu, dacă sora-fratelui-prietenului-vecinei-amicului-surorii-fostei tale soţii lucrează pe la Protecţia Consumatorului, ţi se rupe, nu-i aşa? Ne-ai făcut ca pe fraieri din nou! Bravo ţie romăne. UE-istule! Integratule! Băsescule!

Semnat, noi fraierii...

×
Subiecte în articol: arte