x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Bistrita - un oras...

Bistrita - un oras...

de Cassa Loco    |    23 Feb 2007   •   00:00

COMUNICATUL SaPTaMANII
Zilele trecute, fiind prin drumurile noastre spre Vatra Dornei, am trecut prin orasul de bastina: Bistrita. Nu-l vazusem de ceva vreme… Ei bine, stiam, dar parca de data asta s-a intrecut orice limita. Doamnelor, domnilor, dar mai ales edili ai orasului:
COMUNICATUL SaPTaMANII
Zilele trecute, fiind prin drumurile noastre spre Vatra Dornei, am trecut prin orasul de bastina: Bistrita. Nu-l vazusem de ceva vreme… Ei bine, stiam, dar parca de data asta s-a intrecut orice limita. Doamnelor, domnilor, dar mai ales edili ai orasului: Bistrita a devenit mizerabila. Da, da! Cititi bine doamna sau domnule insarcinat cu supravegherea presei in cadrul primariei Bistritene. MI-ZE-RA-BI-LA! In viata mea n-am vazut atata praf. Ce ati facut cu orasul asta? Daca o masina parcata pe Strada Iosif Vulcan, o straduta mirotica a orasului, se umple mai repede si de trei ori mai mult de praf decat in orice strada din Capitala, inseamna ca orasul pe care il conduce un anume edil cu shleahta lui o conduce beton! Praf! De la intrarea in oras, minunatul municipiu resedinta de judet te primeste cu cele mai jalnice drumuri pe care le poti gasi oriunde in tara. Si, credeti-ne, am circulat! Drumurile judetului Bistrita-Nasaud sunt VARZA! HORROR! Daca pana acum ceva vreme va plangeati ca primarul e de alta culoare politica, ma intreb acum ce mai puteti indruga? Cum va scoateti camasha? Pe unde? Tocmai s-a terminat de curand o superinvestitie, ceea ce a insemnat inchiderea traficului in centrul vechi al orasului. Un centru mai kitch-os decat al dvs., stimata primarie, jur ca nu am vazut in toata tara. Bataie de joc pe banii contribuabilului. Pana si curcile ca rad! Am intalnit o gashca de curci la iesire spre Suceava… radeau de se prapadeau!

Ciudatul situatiei e altul insa. Circuland prin oras, am constatat ca saracii locuitori nici nu isi mai dau seama de tragicul situatiei. Au inceput sa perceapa mizeria ca fiind normala, iar crengile si namolul adunat langa borduri fiind socotite drept: putin deranj! Execrabil! Imi pare rau si Ne pare rau pentru nivelul la care s-a ajuns! Sa nu ii mire pe multi daca nu vom vedea in curand masti la gura din cauza prafului. Unde sunt firmele care trebuie sa curete? Unde sunt banii alocati acestor servicii? Bravo, dom’ Primar, Bravo stimabil Consiliu Judetean! Bravo! Ati reusit! Dintr-un oras care era renumit prin curatenie si ordine, ati reusit sa il transformati intr-o cocina! Omul locului conduce! NU CRED ca oamenii locului sunt inruditi intr-atat cu porcul! Dar poate s-au infratit pe drum, obligati de situatie!
Din pacate…

Drumurile sunt la fel de dezastruoase! Daca pana in 2007 era planuit ca legaturile dintre Bistrita si Dej, sau Vatra Dornei sa fie finalizate, ei bine, pe tronsonul Bistrita - Cluj inca nu am vazut nici o lopata. S-a fugit cu banii? Unde? Draga primarie, Coloseumul s-a construit in 7 ani! Iar romanii nu aveau macarale si telefoane mobile…, dar nici Cezar nu semana cu Moldovan!

Va felicit din nou pe aceasta cale! Va uram toate cele bune, vedea-v-am amestecand bitum fierbinte cu nisip si adunand praful cu aspiratorul pe toti cei care isi plimba posterioarele in masini cu BN-xx-PMB si care se simt... Pacat ca nu se prea simt! HORROR!

×
Subiecte în articol: arte