x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Bookfest 2008: Autori universali

Bookfest 2008: Autori universali

de Sebastian S. Eduard    |    02 Iun 2008   •   00:00

Editura Leda anunţă mai multe lansări de carte cu ocazia Tîrgului Bookfest. În colecţia de rezistenţă a editurii, Maeştrii LEDA, vor fi prezente la Bookfest cărţi ale mari­lor scriitori contemporani ai lumii.

Editura Leda anunţă mai multe lansări de carte cu ocazia Tîrgului Bookfest. În colecţia de rezistenţă a editurii, Maeştrii LEDA, vor fi prezente la Bookfest cărţi ale mari­lor scriitori contemporani ai lumii. Din trilogia Tripticul răului, de Juan Goytisolo, “cel mai important scriitor din Spania contemporană” (Carlos Fuentes), a apărut primul volum: “Carte de identitate”. O altă carte din aceeaşi colecţie, cîş­ti­gătoare a Whitbread Novel Award în 1999, este “Muzică şi tăcere”, de Rose Tremain. “Lapte de mamă”, roman scris de Edward St Aubyn, este o minunată analiză a copilăriei şi a relaţiilor dintre părinţi şi copii, dintre soţi şi soţii, îmbinînd zbuciu­mul interior al personajelor cu farmecul replicilor spirituale. Cartea a fost nominalizată (lista scurtă) la Booker Prize (2006).

Tot în cadrul colecţiei Maeştrii Leda a fost editat cel mai recent roman al lui Margaret Atwood – “Oryx şi Crake”, dar şi alte cărţi de autori consacraţi: E.L. Doctorow, Carson McCullers sau Bernard Malamud.

Colecţia Thriller LEDA ne adu­ce în prim-plan două best-seller-uri internaţionale: “Cartea fără nume”, de Anonymus, şi “Cartea numelor”, de Jill Gregory şi Karen Tintori.

×
Subiecte în articol: arte