x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Ca$$a Loco - Nea Mitica

Ca$$a Loco - Nea Mitica

de Cassa Loco    |    09 Feb 2007   •   00:00

COMUNICATUL SaPTaMANII
Ca orice om care se respecta, imi permit si eu sa posed un prieten imaginar. E nea Mitica, sau Paul cum ii mai place sa i se spuna. Are vreo 60 de ani si n-are un picior. Un handicap locomotor, pe care cica l-a "castigat" in razboi.
COMUNICATUL SaPTaMANII
Ca orice om care se respecta, imi permit si eu sa posed un prieten imaginar. E nea Mitica, sau Paul cum ii mai place sa i se spuna. Are vreo 60 de ani si n-are un picior. Un handicap locomotor, pe care cica l-a "castigat" in razboi. Dar eu stiu ca altul e adevarul. S-a imbatat odata de bucurie ca a venit revolutia si a adormit pe linia de tramvai. Cu 20 de secunde inainte de a trece. Nea Mitica e apolitic. Nu-i place nici de Base, nici de Geoana, iar de Tariceanu are numai cuvinte de lauda. Nu e prost el, nea Mitica. Pai acum cu integrarea zicea ca vrea sa se duca in Germania la nepoti, sa isi ia si el o masina, din aia, second hand, iar cand a auzit ca taxele sunt intr-atat de mari, s-a razgandit. Cica il suna pe Tariceanu si ii cere un Citröen, ca isi permite.

E fanul disperat al Sintezei Zilei de pe Antena 3. Ar fi vrut sa o vada pe Zavoranca intr-o zi de miercuri, cand e invitat domnia sa, domnul Octavian Paler. Oare ar face fata? Oare ar afecta imaginea PRM-ului?

Ii mai place sa priveasca shoppingul in direct, de pe nusce post, ca sa invete italiana. Deja, cand imi da telefon, o ia pe aratura, limbajul latin razboindu-se cu romana de balta mai ceva ca Steaua - Dinamo. Zilele trecute imi povestea, in timpul calatoriei noastre spre Vatra Dornei, cat de mult se bucura ca poate sa urmareasca din fata scenei pe minunata trupa Heaven. Mi-a vorbit de blondele cu cromoplatinul iesit, pana mi-au iesit pe urechi. A inceput sa cante, sa danseze… Inchipuiti-va dansul celor trei muschetare, mimat de un sexagenar schiop, cu o proteza de silicon.

Evident ca dupa seara de vineri totul s-a spulberat. Maamaaa... Pai daca v-as cita aici din dialogurile lui Paul, v-ati soca. Oricum, era foarte indreptatit sa se supere intr-atat. A asteptat cu inima-i larga doua ore ca trupa sa vina, asteptare care s-a transformat intr-o mare dezamagire. Trupa nu a mai ajuns, ca cica era pe drum si drumul infundat, si asa mai departe. Mi-a spus: vezi, ba baiatule, bah? Ce neserioase. Si ii luasem blondei Kürtös Kalacs proaspat si un pahar de vin fiert…! Mi-a parut rau! Foarte rau! I-am zis: Lasa, nea Mitica, saptamana viitoare vin Blondy si Bambi. Nici n-a vrut sa auda. A injurat scurt printre dinti si s-a retras la Cabana Schiorilor, sa bea una mica si sa socializeze cu tinerele schioare contuzionate de scolirea intensa de peste zi.

Nu o sa va vina sa credeti, dar mi-a recunoscut ca, dorind sa vada cum reactioneaza piata la eveniment, s-a pus mana de la mana si semnatura de la semnatura si a intocmit, impreuna cu prietenii lui cu care joaca sah in parc, lista "intelectualilor" care il sprijina pe Basescu. Nu a vrut sa jigneasca intelectualii adevarati, dar cica daca in fosta alianta, aia a lu’ Constantinescu, erau vreo 2jde mii de specialisti, in alianta noua sunt vreo 4 sute de mii de schimbatori de valuta, jucatori de carti si remy, pesti, greieri, vanzatori de masini si altele. Era cazu’ sa vina macar un sac de intelectuali. Sistemul ticalosit trebuie scuturat! Sau macar restartat.

Nea Mitica vrea sa vada referendumul, pe Base aproape suspendat si meciul Italia - Romania. Altceva nu mai vrea ca e suparat, ca e suparat si ciufut.
Nea Mitica va saluta.
×
Subiecte în articol: arte mitică