La Sala Ronda a Cercului Militar National, pictorul Bogdan Mihai Radu a organizat vernisajul "La expozitie", chiar de ziua sa, atunci cand implinea 33 de ani. Expozitia aduce publicului teme precum peisajele urbane si rurale, ludicul in muzica si diafanul florilor.
Nascut la Sibiu, la 2 martie 1979, in sezonul irisilor, "apetitul" catre lumea panzei i-a fost deschis de un film ale carui personaje furau din muzee sau colectii private picturi foarte valoroase, pe care le inlocuiau cu reproduceri bine executate fara sa-si dea seama cineva. Gratie filmului, el imprumuta tablourile bunicilor pretextand ca ii trebuie la scoala. El le reproduce si le returneaza acestora inainte sa-si dea seama cineva. Mai tarziu, urmeaza Colegiul "Friedrich Muller", sub indrumarea familiei, unde se specializeaza in artterapie. Apoi face voluntariat in centrele cu copii cu dizabilitati. Acestea il incurajeaza sa se indrepte spre o cariera artistica. Are, in 2002 la Sibiu, prima expozitie personala numita "Trecut in umbra si culoare".
Anul urmator devine membru de Fond Plastic al Filialei Sibiu a Uniunii Artistilor Plastici si participa la o expozitie de grup si prezinta la Atelier 202 din Apoldu de Sus expozitia personala cu titlul "Reflexii". "Refugiu in culoare" este expozitia prezentata, mai tarziu, la Primaria din Cisnadie. Participa la Concursul "Tinere talente", in 2005, in urma caruia Fundatia Arte e Arta Bucuresti organizeaza o expozitie de grup, la Teatrul National de Opereta "Ion Dacian", iar orasul natal ii gazduieste expozitia personala de acuarela "Contrast si culoare". Este selectat pentru a picta in cadrul Taberei de Creatie din Bulgaria, la Balcic. In spatiul oferit de Biblioteca Centrala Universitara "Carol I" din Capitala i se ofera o bursa la celebra Scoala de la Barbizon, simbol al excelentei in pictura.
In 2007 are loc admiterea la Facultatea de Arte din Cluj-Napoca, atelierele de creatie si expozitiile de la Cafe de Sol din Sibiu – local detinut de Bogdan Mihai Radu pana in anul 2008. A petrecut mult timp si in atelierul maestrului Corneliu Brudascu. Expune lucrari artistul plastic sibian in SUA, la Detroit, la aniversare a Zilei Nationale a Romaniei. Se stabileste in urma cu trei ani in Capitala. Criticul de arta Irina Cajal declara: "Este beneficiul sau de a sti sa faca arta din acest miracol. Intr-un fel, pictura lui Bogdan Mihai Radu ma trimite cu gandul si cu simtirea la panzele clasicului Corneliu Baba, dar si la acelea semnate de Mircea Ciobanu".
Lucrarile sale se afla in colectii private in tara si in strainatate (Germania, Olanda, SUA, Franta).