x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Calendar ortodox, 1 octombrie 2024. Semnificația sărbătorii Acoperământul Maicii Domnului

Calendar ortodox, 1 octombrie 2024. Semnificația sărbătorii Acoperământul Maicii Domnului

de Redacția Jurnalul    |    01 Oct 2024   •   12:30
Calendar ortodox, 1 octombrie 2024. Semnificația sărbătorii Acoperământul Maicii Domnului
Sursa foto: doxologia.ro

Credincioșii sărbătoresc, pe 1 octombrie, Acoperământul Maicii Domnului. Această zi este însemnată cu cruce roșie în calendarul ortodox.

Creștinii își amintesc, astăzi, de minunea care s-a petrecut în Biserica Maicii Domnului din Constantinopol, în secolul al X-lea. 

Începând cu această zi se poate începe citirea Acatistului Acoperământul Maicii Domnului timp  de 40 de zile deoarece are un efect foarte puternic. Rugăciunea are efecte miraculoase pentru creștinii care se confrună cu probleme, necazuri, tristeți, boli. 

Acatistul Acoperământul Maicii Domnului se citește timp de 40 de zile și este una dintre cei mai puternice rugăciuni. Acestea sunt efecte miraculoase pentru creștinii care se confruntă cu necazuri, probleme, perioade grele, lucruri care îi întristează și boli.

Majoritatea credincioșilor care îl citesc se roagă pentru sănătate în familie, vindecarea bolilor și liniște sufletească. Este o rugăciune foarte importantă pentru familii.

Este o sărbătoare marcată cu cruce roșie în calendarul ortodox. Esate o zi de liniște, odihnă și rugăciune adresate Maicii Domnului. În această zi se ia sau pauză de la treburile zilnice.

Acatistul Acoperământul Maicii Domnului se poate citi și timp de 14 zile, începând cu 1 octombrie. Poate fi citit alături de alte rugăciuni adresate Maicii Domnului, și are un efect puternic, potrivit spynews.ro.

 

×