x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Cartea de sambata - 1.000 de ani de istorie in imagini

Cartea de sambata - 1.000 de ani de istorie in imagini

de Cristina Diac    |    24 Iun 2006   •   00:00
Cartea de sambata  -  1.000 de ani de istorie in imagini

Cartea de sambata - 1.000 de ani de istorie in imagini

Editura Litera International, in colaborare cu Fundatia Culturala Magazin Istoric, propune publicului o altfel de privire asupra trecutului prin intermediul fotografiei. Albumul "Mileniul romanesc" valorifica importanta fototeca creata de-a lungul anilor de revista Magazin istoric in cei aproape 40 de ani de aparitie neintrerupta. In anii ’70, redactia revistei a angajat fotografi care au realizat seturi de imagini reprezentand monumente istorice sau obiecte expuse in muzee.

PUBLIC. Fotografiile acopera practic intreaga istorie a romanilor, din antichitate si pana azi (aprilie 2005). Lucrarea este interesanta pentru marele public amator de istorie, pentru strainul interesat de Romania, dar si pentru specialisti. Recenta aparitie editoriala valorifica astfel un tip de izvoare istorice insuficient exploatate, intre copertele sale regasindu-se multe fotografii inedite. Aducand drept exemplu numai secolul al XX-lea, cei interesati pot descoperi fotografii reprezentand familia regala, edificii din Bucurestiul interbelic astazi necunoscute, personalitati in ipostaze mai putin oficiale, marturii ale psihozei colective numite "minunea de la Maglavit" si multe altele.

Editura Litera International este interesata sa valorifice intr-o a doua editie a albumului si fotografii din colectii detinute de persoane particulare. Cine are fotografii inedite poate contacta editura pe site-ul. www.litera.ro. (Cristina Diac)

×
Subiecte în articol: arte