x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Cavalerii aerului, la Bucureşti

Cavalerii aerului, la Bucureşti

de Raluca Grintescu    |    20 Iul 2007   •   00:00
Cavalerii aerului, la Bucureşti

Red Bull Flugtag - Ziua Zborului - revine la 16 septembrie la Bucureşti ca să dea aripi tuturor ideilor mai grele decăt aerul.

Red Bull Flugtag - Ziua Zborului - revine la 16 septembrie la Bucureşti ca să dea aripi tuturor ideilor mai grele decăt aerul. La doi ani de la prima prezenţă in Romănia, febra competiţiei a cuprins spiritele indrăzneţe din toată Romănia. Intr-un timp foarte scurt au fost inscrise 1.349 de proiecte. După o selecţie perfect aerodinamică, juriul a permis intrarea pe pistă a 44 de schiţe.

Avănd in vedere că este in primul rănd un concurs de creativitate, printre dihăniile inaripate care işi vor lua zborul descoperim diverse surse de inspiraţie, de la Familia Flinstones la 1.001 de Nopţi sau Bob Marley. Aşadar, cavalerii aerului se vor lansa (la apă) la bordul unor aparate ca Sultanul Zburător, Air Jamaica, Flying Pig, Ştrumful Aviator.

ORIGINALI. Regulamentul competiţiei spune că inaintea fiecărei plonjări, piloţii Red Bull se vor prezenta intr-un mod căt mai original şi amuzant printr-un moment de pantomimă, dueluri, dansul ploii sau orice alt mijloc de a atrage atenţia publicului. Premiul 1 le oferă tuturor celor cinci membri ai echipei un curs intensiv de parapantă, care ii va ajuta să inţeleagă că se poate zbura mai mult de cinci secunde intr-o săptămănă de training, şi distracţie alături de instructori campioni. In plus, fiecare este invitat şi in Barcelona, la Red Bull Air Race 2008.

×
Subiecte în articol: culture club