x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Ce ne place tuturor

Ce ne place tuturor

de Luiza Moldovan    |    02 Aug 2007   •   00:00

N-au trecut multe zile de cănd am văzut-o pe marea căntăreaţă, artist şi geniu, doamnă a scenei romăneşti (vorbim aici, bineinţeles, despre Daniela Gyorfi), deci ce spuneam, ah, da, că n-au trecut multe zile de cănd am văzut-o pe Daniela la OTV vorbind despre marele ei amor cu numitul George, c-am văzut-o şi marţi seară la Kanal D.

N-au trecut multe zile de cănd am văzut-o pe marea căntăreaţă, artist şi geniu, doamnă a scenei romăneşti (vorbim aici, bineinţeles, despre Daniela Gyorfi), deci ce spuneam, ah, da, că n-au trecut multe zile de cănd am văzut-o pe Daniela la OTV vorbind despre marele ei amor cu numitul George, c-am văzut-o şi marţi seară la Kanal D. Atunci ce mi-am zis eu? Eu mi-am zis că ăsta sigur e un semn. Fireşte că m-am oprit numaidecăt asupra postului despre care am inţeles grabnic de ce se numeşte "Kanal". Emisiunea despre care vă vorbesc şi pe care ştiu c-o urmăriţi cu dedicaţie săptămănă de săptămănă de săptămănă de săptămănă se numeşte, tan-tane, "Stare de show" (a se citi "şou") şi e prezentată de un nene pe care mereu uit cum il cheamă, dar, slavă internetului, imi aduc aminte imediat că şi el insuşi este un alt domn al şou-bizului romănesc, un reprezentant de marcă, un artist groaznic de desăvărşit şi talentat, este vorba, desigur, de Adrian, da, aţi ghicit, Enache.

Â
Â

EL: "Şi ce mai faci, Daniela" (ochii jucăuşi ii alunecă provocator pe decolteul, ah, prea puţin acoperit). Ea: "Ca orice artist (ah!), căte un album". Desigur, că doar nu goblenuri reprezentănd scene din istoria Chinei. Pe care pe urmă să şi le pună pe pereţi. Şi pe urmă să se şi laude cu ele. Pe urmă a urmat o serie de manifestări artistice, realizate după cum urmează, cu spontaneitate şi spirit ludic, de marea căntăreaţă şi doamnă: "lalala, lala, la la", "lalalalala, la, tra lala", refren, "lalala, la la, bla bla". In tot acest timp au fost executate ample mişcări lubrice, de stripăriţă profesionistă, ceea ce ne-a umplut de invidie, sinceri să fim, pănă la capăt. După aceea, Adrian a luat-o pe Daniela in braţele lui musculoase şi a dus-o pe canapeaua emisiunii. Daniela, din atitudine, făcea "nu, nu", dar de fapt făcea "da, da". Trăntită, ah, pe canapea, Daniela stătea. Pe canapea trăntită Daniela stătea. Daniela canapea trăntită pe stătea. Canapea trăntită pe. Stătea Daniela.

"Ea stă plictisită şi foarte frumoasă,/Părul ei negru este supărat/Măna ei luminoasă de mult m-a uitat." N-am să spurc aceste cinstite versuri pe o emisiune de televiziune, pentru că, oricum, la Daniela nici măcar nu se potriveşte, că ea e blondă şi d-aia. Intervenţia oarecum terminată a Danielei nu a provocat, aşa cum ne-am fi aşteptat, şi finalul insuşi al emisiunii. Ni s-a infirmat, astfel, faptul că, iată, totuşi, după Daniela mai are loc şi altcineva, nu se termină totul, aşa cum ne-am fi aşteptat, cu Daniela. După Daniela a urmat un alt moment de căntat, timp in care jucăuşul realizator, om şi spirit, geniu şi artist şi căntăreţ, flori, fete, filme sau băieţi (l-am numit aici pe Adrian Enache), a măngăiat pe picioare pe două fete intinse pe şezlonguri, care cred că erau aduse de mobilă acolo. Fetele, nu şezlongurile. Noroc că erau epilate (fetele!), că altfel se zgărăia Enache şi rămăneam, Doamne fereşte, fără emisiune. Dar ce spun eu fără emisiune. Fără artist.

×
Subiecte în articol: arte