x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale CEA MAI LUNGĂ BANDĂ DESENATĂ din România, la Bookfest 2024

CEA MAI LUNGĂ BANDĂ DESENATĂ din România, la Bookfest 2024

de Magdalena Popa Buluc    |    31 Mai 2024   •   18:11
CEA MAI LUNGĂ BANDĂ DESENATĂ din România, la Bookfest 2024

Sâmbătă, 1 iunie 2024, de la ora 11.00, la Romexpo va fi realizată cea mai lungă bandă desenată din România, inspirată din literatura română. Evenimentul este organizat de European School of Comics  / Centrul de Educație și Formare prin Benzi Desenate, instituție aflată sub egida Muzeului Național al Literaturii Române, în cadrul ediției din acest an a Salonului internațional de carte Bookfest.

La eveniment sunt așteptați copiii și tinerii din capitală (7 – 18 ani) care iubesc lectura și desenul, echipați cu un marker negru și carioci colorate. Fâșia de hârtie, lungă de 50 de metri, necesară realizării cele mai lungi benzi desenate din România va fi pusă la dispoziția participanților de către organizatori.

 

Coordonatorul proiectului artistic este autorul și profesorul de benzi desenate Mihai Ionuț Grăjdeanu, profesionistul aflat la cârma European School of Comics  / Centrul de Educație și Formare prin Benzi Desenate.

 

Lansat în luna noiembrie a anului 2023 sub egida Muzeului Național al Literaturii Române, la sediul muzeului din strada Nicolae Crețulescu 8, Centrul reprezintă un demers inovator care se lansează în premieră în România. Centrul de Educație și Formare prin Benzi Desenate include conceptul de școală de benzi desenate „European School of Comics” cu materiale de învățare, predare și evaluare prin benzi desenate, precum și un laborator de cercetare care își propune să studieze rolul, impactul și evoluția folosirii benzii desenate în educație.

 

Mihai Ionuț Grăjdeanu este autor și profesor de benzi desenate. În ultimii 14 ani, a demarat trei proiecte editoriale: „Legendele Dacilor”, „Comics Didactic – literatura română în benzi desenate”, „BD Historia – momente din istoria României în benzi desenate”, pe lângă realizarea și publicarea unui manual BD, romane grafice, reviste şi albume de bandă desenată. A inițiat și promovat în România o metodă de predare în şcoli (B.D.A.S.), a dezvoltat conceptul de muzeografie prin benzi desenate (Muzeul Cosmic și Muzeul Animat în cadrul Muzeului Municipiului Bucureşti), a organizat o serie de saloane și expoziții BD în diferite oraşe din țară. Sub egida Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, în parteneriat cu Academia Olimpică, a inventat „Olimpiada de Benzi Desenate”, demers unic la nivel mondial, o competiție dedicată elevilor de școală și liceu, eveniment desfășurat sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO. Organizează tabăra de benzi desenate a CNR UNESCO și tabăra „Europa Excelsior” în Luxemburg, Belgia si Franța. Reprezintă România la diferite expoziții și conferințe internaționale.

×
Subiecte în articol: Bookfest 2024