x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Centrul de Interes expune arta a 22 de artiști la Berlin, în 12 spații de proiecte din cartierul artistic Colonia Wedding

Centrul de Interes expune arta a 22 de artiști la Berlin, în 12 spații de proiecte din cartierul artistic Colonia Wedding

de Magdalena Popa Buluc    |    12 Oct 2021   •   18:41
Centrul de Interes expune arta a 22 de artiști la Berlin,  în 12 spații de proiecte din cartierul artistic Colonia Wedding

22 de artiști membri ai Centrului de Interes își prezintă arta în 12 spații de proiecte din districtul artistic Kolonie Wedding din Berlin, începând cu zilele de 14 și 15 octombrie 2021. ”Centrul de Interes – Artă Contemporană din Cluj-Napoca, România, în Berlin” este perechea în oglindă a expoziției ”Colonia Wedding – Artă contemporană din Berlin în România, găzduită de Centrul de Interes în perioada mai-iulie 2021. Cele două expoziții fac parte dintr-un program internațional de schimb cultural demarat de Centrul de Interes, Cluj-Napoca, împreună cu Kolonie Wedding, Berlin.

La Berlin vor expune artiștii: Robert Andacs, Delia Avram, Cristian Avram, Zsolt Berszan, Robert Bosisio, Andrei Budescu, Andrei Ciurdărescu, Vasile Cloșcă, Geza Daboczi, Irina Dumitrașcu, Adrian Ghiman, Valentin Ionescu, Andrei Ispas, Ovidiu Leuce, Gabriel Marian, Alex Mirutziu, Virgilius Moldovan, Sebastian Nasta, Cristian Opriș, Vlad Paraschiv, Florin Ștefan și Mihai Zgondoiu. În ziua vernisajului, toți artiștii vor fi prezenți la Berlin.

Cele 12 proiecte de artă, solo sau de grup, se axează pe lucrări de pictură, gravură, instalație, video, fotografie, colaj, desen, obiect și sculptură. Expoziția ”Centrul de Interes – Artă Contemporană din Cluj-Napoca, România, în Berlin” este al doilea proiect internațional cu focus exclusiv pe artiștii din Centrul de Interes, după expoziția ”Changing Places – Works by Artists of Centrul de Interes, Cluj-Napoca”, prezentată în 2019, tot în cadrul unui program internațional de schimb cultural, desfășurat atunci alături de Institutul de Artă Contemporană - Dunaújváros din Ungaria.

Cele 12 proiecte artistice propuse de artiștii din Centrul de Interes la Berlin vor putea fi vizitate până la sfârșitul lunii octombrie.

Centrul de Interes s-a înființat în 2017 și de atunci este una dintre instituțiile de artă contemporană clujene care organizează în mod periodic expoziții și proiecte, sesiuni de ateliere deschise, programe de rezidență pentru artiști internaționali, dar și pentru tineri absolvenți ai Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca, conferințe, workshop-uri, o bienală itinerantă, Creația Tânără Europeană, dar și singurul eveniment dedicat artei performative din România, Performance Day.

De-a lungul celor aproape 5 ani de la înființare, la Centrul de Interes au expus câțiva dintre cei mai importanți artiști internaționali ai momentului, precum ORLAN, Marina Abramović, Bill Viola, Gerhard Richter, Sol LeWitt, Alfredo Pirri, John Baldessari sau Luc Tuymans. Până în prezent, Centrul de Interes a găzduit 136 de expoziții și proiecte artistice, admirate și apreciate de peste 16.000 de vizitatori din toată lumea.

×