x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Circul din Bucureşti, astăzi la Berlin

Circul din Bucureşti, astăzi la Berlin

de Cristiana Stamatescu    |    18 Noi 2011   •   12:53
Circul din Bucureşti, astăzi la Berlin

O echipa din 11 artiste ale trupei ALMAS din cadrul "Circ & Variete Globus' din Bucuresti evolueaza in aceasta seara in capitala Germaniei, in spectacolul "Berlin Illuminated', ce are loc la Friedrichstadt-Palast. Este inceputul unei serii de reprezentatii, care se va incheia la 24 decembrie, Ajunul Craciunului.

Din echipa fac parte Adina Banu, Ana Cristina Andries, Andreea Dragomir, Andreea Delcea, Aurora Toma, Cristina Barbu, Daniela Duru, Loredana Agore, Marlena Amironesei, Mihaela Platon, Petruta Panait. Ele vor face acrobatii in sfere. Cinci dintre artistele de circ vor combina "echilibristica si contorsionismul, intr-un numar aerian - la noua metri inaltime - fara lonja de siguranta, iar celelalte sase vor dansa in sfere, la sol'.

Potrivit unui comunicat de presa, artistele romance fac parte din cei 100 de artisti care vor evolua pe scena Friedrichstadt-Palast, in ceea ce se doreste a fi cel mai mare si extravagant spectacol dedicat Craciunului si Sarbatorilor de iarna. Ele au fost selectionate pentru numerele impresionante pe care le executa in spectacolele "Circ &Variete Globus' si pentru performantele inregistrate de-a lungul vremii.

De notat ca la inceputul acestui an, trupa ALMAS a castigat "Clovnul de bronz' la Festivalul International de Arta a Circului de la Monte Carlo, cea mai mare competitie de gen din lume. In cadrul aceluiasi festival, ALMAS a mai primit doua premii speciale din partea Asociatiei Europene a Circului si din partea Televiziunii Nationale din Monte Carlo.

Despre reusitele trupei, Brindusa Novac, managerul "Circ&Variete Globus', spune: "Sunt mandra de succesele trupei ALMAS. Sunt fericita ca Romania poate fi vazuta si altfel, poate fi remarcata si aplaudata datorita artistilor de circ, care iata se dovedesc extrem de talentati si apreciati in intreaga lume, la cele mai importante spectacole de gen'.

×