x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale “Clipe de viaţă”, prilej de sărbătoare

“Clipe de viaţă”, prilej de sărbătoare

de Maria Sârbu    |    24 Noi 2010   •   19:16
“Clipe de viaţă”, prilej de sărbătoare
Sursa foto: Ciprian Duică/

139136-nottara-clipe-de-viata.jpgTeatrul “Nottara” sărbătoreşte 50 de ani de când această instituţie de pe Bulevard poartă numele actorului Constantin I. Nottara. Este o ocazie, după cum spune echipa secretariatului literar, pentru a prezenta câteva dintre spectacolele de succes, dar şi trei montări nou intrate în repertoriu. Evenimentul intitulat “Săptămâna Teatrului «Nottara» – Teatrul de/PE bulevard” şi desfăşurat între 24 şi 28 noiembrie va culmina mâine cu premiera spectacolului “Clipe de viaţă” (foto) de William Saroyan, în regia lui Cristian Dumitru, în care joacă alături de mari interpreţi şi un actor cu totul deosebit – Ion Siminie, aflat la vârsta de 80 de ani. Deşi s-a născut în iunie, trupa Teatrului “Nottara” a considerat că este o ocazie minunată de a-l omagia acum, cu acest rol din “Clipe de viaţă”. Ion Siminie îşi va susţine “partitura” scenică alături de Emil Hossu, Virgil Ogăşanu, Sorin Cociş, Crenguţa Hariton, Lucian Ghimişi, Alexandru Mike Gheorghiu ş.a.

“Clipe de viaţă”, un text apreciat de critică şi public, a văzut lumina rampei, în România, în 1964. Era o montare semnată de Liviu Ciulei şi în care marele creator interpreta rolul principal.

Un alt spectacol în premieră la “Nottara” va avea loc duminică: “Umor, Amor, Fior de dor... în Bucureşti”, în regia Dianei Popescu şi coregrafia Roxanei Colceag. Săptămâna Teatrului “Nottara” a început însă cu spectacolul de teatru-dans (o altă noutate a stagiunii) “Cabaret. Nostalgie în două părţi”, regizat şi coregrafiat de Yvette Bozsik. Este o producţie realizată în colaborare cu Opera Naţională Iaşi şi Opera Naţională Bucureşti.

×
Subiecte în articol: arte teatrul nottara