x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Combinat Open Doors & Amzei Creative Corner

Combinat Open Doors & Amzei Creative Corner

de Magdalena Popa Buluc    |    05 Sep 2024   •   11:47
Combinat Open Doors & Amzei Creative Corner

The Institute te invită astăzi, 5 septembrie, într-un traseu cultural care începe la Combinatul Fondului Plastic și se încheie în piața Amzei, București.

Ușile de la COMBINAT se deschid din nou și toată lumea este așteptată la ediția cu numărul 8 a evenimentului Combinat Open Doors, ocazie cu care vă invităm să explorați o serie de expoziții de artă dezvoltate de galeriile din incinta Combinatului Fondului Plastic și să descoperiți atelierele artiștilor care își desfășoară activitatea acolo.

 

Galeriile care fac parte din programul Open Doors 8:

↪︎ Sector 1 Gallery: Aurelia Mihai. Living Monuments

↪︎ Spațiul The Institute: Alice Țeca, A Journey

↪︎ UNAgaleria: Casă de vânzare

↪︎ Sandwich Gallery: GARAGE SALE BEIJING WARM UP

↪︎ ArtSafe: Atelier de artist: Bogdan-George Negulescu

 

Printre artiștii care își deschid larg porțile și invită publicul în universul intim al atelierelor lor se numără: Alexandru Marinete, Victoria Zidaru, Marian Zidaru, Bianca Mann și Cătălin Bădărău.

Atmosfera va fi animată și de această dată de Claudia Nicolae, un selector cu 8 ani de experiență, căreia îi place să treacă prin tot felul de stiluri, într-un singur mix - de la hip hop, cheesy pop, punk, post punk, balearic sau aproape orice are ritm sau bassline sau este acid sau techno.

Program:

18:00-22:00 (atelierele se închid la orele 21:00)

 

Ce povești alegem să spunem? Dar să ascundem? Ce istorii alegem să credem? Și mai ales ce facem cu moștenirile contradictorii sau incomode?

Ding Dong este un proiect despre unele dintre demersurile și inițiativele locale dezvoltate în jurul patrimoniului incomod, contradictoriu și disonant. Proiectul își propune să deschidă conversații despre potențialul acestor moșteniri atât prin intermediul unor interviuri cu specialiști diverși, cât și printr-o expoziție.

Vino pe 5 septembrie în Piața Amzei, la Amzei Creative Corner să descoperi o serie de studii de caz și proiecte locale ce abordează tema patrimoniului socialist.

 

Program:

luni-vineri- 16.00-20.00

sâmbătă- 11.00- 19.00

 

Credite foto: Roald Aron

×