x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale „Comedia ţine la TINEri”, la a V-a ediţie

„Comedia ţine la TINEri”, la a V-a ediţie

25 Noi 2010   •   18:43

Teatrul de Comedie, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti şi în parteneriat cu Clubul UNESCO Adolescenţii prezintă publicului creaţii de început ale unei noi promoţii de regizori, actori şi scenografi, în cadrul proiectului „Comedia ţine la TINEri”, ediţia a V-a, care se încheie duminică,

28 noiembrie.

Spectacolele sunt jucate la Sala Studio din Str. Sf. Dumitru nr. 2 şi la Sala Nouă (Str. Sf. Vineri nr. 11), ale Teatrului de Comedie. Scopul proiectului este promovarea şi susţinerea tinerilor creatori de teatru. Acestei generaţii i se acordă astfel şansa să prezinte pe scena unui teatru profesionist producţiile realizate la finalul anilor de studiu universitar.

Programul pe cinci zile cuprinde zece spectacole în concurs şi trei în afara concursului. Evenimentul se va încheia cu o gală – 28 noiembrie, ora 19:00, Sala Nouă, când se vor acorda premiile. Vor fi câteva ca-tegorii de premii: pentru cel mai bun spectacol; pentru cel mai bun regizor; pentru cel mai bun actor şi cea mai bună actriţă în rol principal; pentru cel mai bun actor şi cea mai bună actriţă în rol secundar; pentru scenografie.

Ca şi în ediţiile anterioare, cel mai bun spectacol va ramâne în repertoriul Teatrului de Comedie, în stagiunea în curs.

Publicul poate vedea astăzi, la Sala Nouă, „Paramiza romanes”, regia Ninel Petrache. Mâine sunt programate „Treapta a noua”, regia Adriana Popovici (Sala Nouă) ,şi „Photoshop”, regia Catinca Dră­gă­nescu (Sala Studio). Du­mi­ni­că, du­pă premiere, va fi prezentat spectacolul invitat „Mofturi la Union” (Sala Nouă).

×
Subiecte în articol: arte