x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Concert - Toamna lui Tudor Gheorghe

Concert - Toamna lui Tudor Gheorghe

de Miruna Nicolae    |    01 Iun 2006   •   00:00
Concert - Toamna lui Tudor Gheorghe

Saptamana "patimilor" lui Tudor Gheorghe continua. Marti seara, la Sala Palatului, a avut loc cel de-al doilea concert din seria celor sapte. Anotimpul celebrat prin cantec: toamna.

Saptamana "patimilor" lui Tudor Gheorghe (foto) continua. Marti seara, la Sala Palatului, a avut loc cel de-al doilea concert din seria celor sapte. Anotimpul celebrat prin cantec: toamna. Acompaniat de Orchestra si Corul Teatrului Liric si de Filarmonica Craiova, dirijata de Marius Hristescu, Tudor Gheorghe a reusit sa transmita publicului un amalgam de sentimente.

RECITAT SI CANTAT. Pe parcursul serii au alternat pasajele in care maestrul a recitat cu cele in care a cantat. Timp de doua ore, in sala au prins glas versuri semnate de: Tudor Arghezi, Vasile Voiculescu, Macedonski sau Romulus Vulpescu. Repertoriul a imbinat armonios tonul nostalgic al pieselor "Toamna", "Jelui-m-as si n-am cui" sau a preferatei artistului, "Lied", cu cel plin de vitalitate, in cazul melodiilor "Ludmila" - la care publicul a batut din palme frenetic, "Iarba rea" si "Iti scriu domnita printr-un flutur". Un cantec modern, "demn de orice discoteca", cum spunea menestrelul, a fost "Octombrie", iar dupa reactiile tinerilor din sala se pare ca ar fi un succes prin cluburi. La finalul spectacolului, dupa un sir lung de aplauze, cateva persoane din public i-au oferit artistului flori si carti.

PROGRAM. In aceasta seara, de la ora 20:00, va avea loc spectacolul "Diligenta cu papusi". Maine seara, tot de la ora 20:00, va fi prezentat in premiera pentru bucuresteni spectacolul "In cautarea dorului pierdut".

×
Subiecte în articol: arte