x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Concurs - Hariclea Darclée, un success

Concurs - Hariclea Darclée, un success

de Cristiana Stamatescu    |    28 Iul 2007   •   00:00

Concursul Internaţional de Canto Hariclea Darclée a fost "la inălţime" şi in acest an. Evoluţiile concurenţilor au fost urmărite cu mare atenţie de membrii juriului.

Concursul Internaţional de Canto Hariclea Darclée a fost "la inălţime" şi in acest an. Evoluţiile concurenţilor au fost urmărite cu mare atenţie de membrii juriului. Seara au avut loc repetiţiile Orchestrei Festivalului Darclée, sub bagheta maestrului Marco Balderi, atăt pentru concertul dedicat Reginelor donizettiene Anna Bolena, Maria Stuarda şi Elisabetta I, căt şi pentru concertul care a avut loc pe Esplanada Dunării, intitulat "Europa căntă cu noi", la care au asistat peste 15 mii de spectatori. Verdictul juriului, aşteptat cu mare emoţie de toţi concurenţii, a fost publicat, stabilind la 61 de artişti din 15 ţări numărul celor admişi in etapa a doua a competiţiei, din 23 şi 24 iulie: 22 soprane, 9 mezzosoprane, 11 tenori, 1 contratenor, 8 baritoni, 2 bas-baritoni şi 8 başi. Aceştia reprezintă Germania, Albania, Franţa, Polonia, Mexic, China, Spania, Bulgaria, Rusia, Coreea de Sud, Cehia, Statele Unite, Ungaria, Republica Moldova şi, evident, Romănia.

DEDICAŢIE. Un succes a fost şi seara dedicată marelui bariton Nicolae Herlea. "Există voci pe care le recunoşti din prima fracţiune de secundă", a spus Mariana Nicolesco tinerilor concurenţi şi publicului. Soprana a evocat episoade din cariera artistică a sărbătoritului, aşa cum le-a povestit el insuşi: "Nicolae Herlea a căntat impreună cu cele mai formidabile voci ale timpului său, de la Renata Tebaldi la Mario del Monaco".

×
Subiecte în articol: arte