x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Confidenţele lui Cristian Brancu

Confidenţele lui Cristian Brancu

de Oana-Maria Baltoc    |    23 Iun 2008   •   00:00
Confidenţele lui Cristian Brancu

REVISTA-MANIFEST ● Informaţia mondenă poate trece testul timpului
Agentul VIP, Cristian Brancu, munceşte pe brînci. Nu i-a ajuns talkshow-ul pe care îl moderează de luni pînă vineri la Antena 2, aşa că a pus pe picioare revista Confidenţial alături de Camelia Voiculescu, iar din 6 iulie va prezenta o emisiune cu acelaşi titlu împreună cu viitoarea lui soţie, Oana Turcu. 



REVISTA-MANIFEST ● Informaţia mondenă poate trece testul timpului
Agentul VIP, Cristian Brancu, munceşte pe brînci. Nu i-a ajuns talkshow-ul pe care îl moderează de luni pînă vineri la Antena 2, aşa că a pus pe picioare revista Confidenţial alături de Camelia Voiculescu, iar din 6 iulie va prezenta o emisiune cu acelaşi titlu împreună cu viitoarea lui soţie, Oana Turcu.  

  • Jurnalul Naţional: Ce v-a determinat, după atîţia ani în care aţi condus revista VIP, să vă reorientaţi către un alt tip de presă scrisă?
Cristian Brancu: A fost nevoia de a face ceva mai bun şi mai frumos prin propriile forţe. Camelia Voiculescu şi cu mine am gîndit un drum solid, pe baze moderne. Confidenţial, revista născută la 17 iunie, nu-i altceva decît un manifest nespus. Este dorinţa de a arăta că se poate face presă dedicată vedetelor, cu succes, fără nedreptate şi minciună. Sînt cel mai vechi jurnalist monden din România şi le-am văzut pe toate. "Vînătoarea" nu mai e o pasiune pentru mine. Aveam nevoia de a găsi secrete perene despre personaje contemporane. Acesta a fost resortul profesional. Personal, cred că am încheiat un ciclu de 15 ani, suficient pentru a putea coordona de la un capăt la altul un produs complex precum Confidenţial, cu jurnalism, marketing, public relations, imagine. Simţeam nevoia unui drum nou.

  • Cărui gen de public i se adresează revista Confidenţial?
Evident, este o revistă frumoasă, care doreşte să afle secretele personalităţilor, spuse chiar de acestea. Un public educat, cu un venit mediu spre mare. O audienţă deşteaptă, deschisă la minte, super curioasă, cu un tupeu constructiv.

Bune şi rele

  • Cu ce vine nou Confidenţial pe piaţa revistelor glossy?
În primul rînd, cu imagini în exclusivitate, apoi formatul de tipar unic, care răspunde unei dorinţe a publicului, în al treilea rînd o valorificare unică a fotografiei, dublată de puterea informaţiei mondene care trece peste proba timpului. E vorba despre o revistă care refuză să fie înregimentată. Revistele mondene sînt ori prea blînde, ori prea violente. Noi spunem şi bune şi rele, cîtă vreme sunt adevărate. Confidenţele, aşa cum sunt.

  • Cum aţi convins-o pe Mihaela Rădulescu să apară pe coperta primului număr al revistei atît în compania fiului ei, cît şi a soţului? O raritate…
Nu e greu, cîtă vreme ai o relaţie amicală, chiar prietenească, de zece ani cu Mihaela. În plus, e o familie în spiritul revistei – nu vrea să ascundă nimic, spune totul atunci cînd se simte motivată. A acceptat imediat, ba chiar a făcut cîteva sugestii care ne-au condus către cel mai frumos pictorial care s-a făcut în România lui 2008. Mai e nevoie să vă mai spun de ce am ales-o pe Mihaela? Este un garant al succesului.

  • Vorbiţi-ne pe scurt despre AgoraVIP şi Top 10 Confidenţial, două rubrici inedite, care apar în revistă. Care este rolul lor în ansamblul revistei?
Cele două rubrici reflectă două pasiuni mai vechi de-ale mele, pe care le regăsiţi şi în emisiunea Agentul VIP. Agora VIP permite publicului să plece de la un fapt de actualitate şi să afle părerea personalităţilor despre un fapt important de viaţă. Exemplu: Monica Columbeanu e suficient de tînără şi de sus-pusă ca să fie bănuită de un trecut negru. Întrebare – trecutul ne prinde mereu din urmă cînd facem compromisuri? Vedetele răspund. Top 10 este pasiunea mea neostoită pentru stabilirea de ierarhii ale personalităţilor. Aflăm care e bun, rău, valoros, vedem astfel care sînt modele cu adevărat.

  • În cîte exemplare a fost tipărit primul număr al revistei? Care este targetul pe care vi l-aţi propus în ceea ce priveşte vînzările?
30.000 de exemplare şi mă bucur să descopăr că sondajele departamentului de distribuţie anunţă deja un succes de casă. Ne propunem să ne stabilizăm, pînă la finele lui 2008, la 25.000 de exemplare vîndute pe ediţie.

Show duminical

  • Pregătiţi şi o emisiune care va purta numele revistei.
"Confidenţial" este un show tv săptămînal, difuzat duminică, în care sînt o sumedenie de invitaţi, momente artistice, interviuri pline de confidenţe şi rubrici utile cu vedete. Exact ca revista!

  • În emisiune vor fi invitate şi vedete care apar în paginile revistei?
Indiscutabil. Filmăm "momente de aur" – întîlniri cu vedetele pentru interviuri, în universul lor – pe care le vom difuza. Emisiunea şi revista vor avea fiecare drumul său şi se vor ajuta reciproc pentru a promova brandul "Confidenţial".

  • A cui a fost ideea să prezentaţi această emisiune alături de logodnica dumneavoastră, Oana Turcu? Împreună acasă, împreună şi la serviciu… se spune că ce e prea mult strică.
Ideea a fost a Oanei şi a mea. Cred că nu există un cuplu de prezentatori în zona de jurnalistică/divertisment. Oana are o experienţă interesantă în zona tv, ca să nu mai vorbesc despre succesul ei remarcabil în industria cosmetică, şi am simţit că e făcută pentru a comunica cu oamenii şi a face televiziune. Şi m-am bucurat că îşi doreşte asta. Cînd există dragoste, potrivire divină, într-un cuplu, munca şi viaţa privată se completează firesc. Suntem un tot în toate.

  • Înţeleg că aveţi în lucru încă două proiecte. O publicaţie pentru elite şi o alta de turism. Cînd credeţi că se vor concretiza?   
Am gîndit cu bătaie lungă acest proiect jurnalistic împreună cu Camelia Voiculescu. Ne dorim să extindem afacerea în alte nişe esenţiale ale societăţii. Cred că o revistă a elitelor, de dezbateri, de idei, de exemple solide de viaţă, lipseşte de pe piaţă. În egală măsură, cred că turismul merită mai mult decît o revistă sau două... Cred că 2008 va fi un punct de plecare şi pentru aceste proiecte. Sigur, la finele anului veţi afla mai mult. Deocamdată, e... confidenţial!


×
Subiecte în articol: arte confidenţial confiden