x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Cronicile gangsterilor pe DVD

Cronicile gangsterilor pe DVD

30 Iul 2007   •   00:00

Săptămăna financiară apare astăzi cu un nou DVD, partea a doua din seria "Gangsterii". La sfărşitul anilor ‘20 criza economică a lovit foarte puternic America. Milioane de oameni au rămas fără locuri de muncă ca urmare a prăbuşirii pieţei de capital, alte sute au fost obligaţi să-şi părăsească fermele datorită furtunilor de nisip din zona centrală şi de nord a Americii.

Săptămăna financiară

Săptămăna financiară apare astăzi cu un nou DVD, partea a doua din seria "Gangsterii". La sfărşitul anilor ‘20 criza economică a lovit foarte puternic America. Milioane de oameni au rămas fără locuri de muncă ca urmare a prăbuşirii pieţei de capital, alte sute au fost obligaţi să-şi părăsească fermele datorită furtunilor de nisip din zona centrală şi de nord a Americii. Dar, pentru crima organizată, criza a fost un boom. Din ce in ce mai mulţi oameni au incercat sa uite de mizerie găsind refugiu in băuturile alcoolice, iar perspectiva banilor obţinuţi uşor prin jocuri ilegale de noroc a devenit o practică deosebit de populară. Cănd Al Capone a fost in cele din urmă inchis, mulţi alţii erau gata să-i ia locul.

Gangsterii din New York: Meyer Lansky şi Charlie "Lucky" Luciano impreună cu prieteni precum Frank Costello şi Bugsy Siegel au creat un imperiu al crimei, mai bine organizat decăt precedentul.

Criza economică a creat mulţi criminali care realizau operaţiuni independente de controlul mafiei (MOB). In această categorie intră nume vestite precum: George "Machine Gun" Kelly cunoscut ca şi răpitor de copii: John Dillinger, spărgător de bănci şi criminal, şi infamul duo Bonnie & Clyde.

×
Subiecte în articol: arte