x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Cum sa alegi fotograful de nunta potrivit

Cum sa alegi fotograful de nunta potrivit

22 Feb 2018   •   14:39
Cum sa alegi fotograful de nunta potrivit

Se apropie ziua ce mare, nunta la care te-ai gandit pe tot parcursul anului si, cu cat te apropii mai mult de acest moment, cu atat incep sa te cuprinda emotiile. Incepi sa te gandesti la organizare: ce locatie sa alegi, ce DJ sa tocmesti, unde si cum sa gasesti un fotograf nunta.

Toate cele enumerate mai sus sunt probleme cu adevarat importante care trebuie rezolvate, insa, in randurile urmatoare, ne vom opri la cateva sfaturi legate de modul in care sa iti alegi fotograful de nunta potrivit. Pentru a nu avea surprize neplacute in ziua marelui eveniment, ai nevoie de o munca preliminara de triere serioasa

Tineti cont ca un fotograf de nunta nu este doar un tip banal care stie sa apese pe un buton pentru a face o poza. Nu, acesta este un tip care a ajuns la acest nivel dupa ani de perfectionare. Nu oricine se pricepe sa scoata ce-i mai bun dintr-o imagine. Prima intrebare pe care trebuie sa ti-o pui, dupa ce ai luat primul contact cu un fotograf de nunta, trebuie sa fie legata de compatibilitatea emotionala dintre voi. Sunteti acelasi tip de persoane sau va deosebiti fundamental, avand firi total opuse?

Dupa ce ati vizionat mai multe poze de nunta facute de acesta in trecut, puteti organiza o intalnire cu fotograful de nunta in care sa discutati despre ceea ce va doriti sa se intample in cadrul evenimentului. Discutati cu acesta, petreceti ceva timp impreuna pentru pentru a ii intelege filosofia de viata cat si pe cea profesionala. Daca nu impartasiti aceleasi idei, aceeasi filosofie, mai bine renuntati.

Inainte, insa, de a ajunge la acest stadiu, incercati sa verificati daca fotograful ales dispune de toata aparatura necesara efectuarii unor servicii ireprosabile. O nunta care se desfasoara in timpul zilei nu va pune mari probleme celui care face pozele, avand la dispozitie lumina naturala. Ce va faceti insa cand mergeti la cununia religioasa si totul se desfasoara intr-o biserica intunecoasa? In acest caz, fotograful trebuie sa fie dotat cu aparatura de iluminat performanta care sa asigure o buna calitate a fotografiilor.

Fiecare fotograf are punctele lui forte, dar are si unele slabe. Cautati sa gasiti informatii despre aceste puncte slabe ale fotografului, intreband vechi clienti ai acestuia sau alti profesionisti care isi pot face o parere, uitandu-se la fotografiile din portofoliul acestuia. Discutia cu un fost client va poate lumina in mai multe directii: daca fotograful isi manageriaza timpul destul de eficient, daca este un tip sociabil, in cat timp livreaza fotografiile, daca comunica eficient cu clientii in timpul evenimentului.

Puneti in balanta punctele forte si pe cele slabe si, astfel, puteti decide in ce directie inclina aceasta. De pilda, poate putem trece mai usor peste faptul ca un fotograf nu isi manageriaza timpul cum trebuie sau ca ne va da pozele mai tarziu decat am stabilit initial.

Este mai greu, in schimb, sa treci peste aspecte legate de personalitatea acestuia, in cazul in care se dovedeste ca este o persoana inchisa, necomunicativa. In ziua nuntii tale, ai nevoie de o persoana deschisa la dialog, o persoana cu care sa comunici permanent si care sa fie receptiva la sugestiile tale.

×
Subiecte în articol: fotograful de nunta