x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Curg acuzele cu caracter penal

Curg acuzele cu caracter penal

de Ramona Draghici    |    05 Aug 2008   •   00:00
Curg acuzele cu caracter penal

ROMANIAFILM vs MCC ● O Regie aproape falimentara
Membrii Sindicatului Liber RomaniaFilm acuza Consiliul de Administratie al RADEF RomaniaFilm ca la intilnirea de la 30 iulie 2008 a luat hotariri cu "caracter penal".



ROMÂNIAFILM vs MCC ● O Regie aproape falimentară
Membrii Sindicatului Liber RomâniaFilm acuză Consiliul de Administraţie al RADEF RomâniaFilm că la întîlnirea de la 30 iulie 2008 a luat hotărîri cu "caracter penal".

Hotărîrile luate în şedinţa "extraordinară" (termenul din ghilimele figurează în Convocatorul semnat de Demeter Andras Istvan, Camelia Marcu, Roxana Ionescu şi Mihai Vasile – membri ai CA RADEF RomâniaFilm – Convocator adresat "domnului Mihail Ţintea", prin care acesta era invitat să participe la întîlnirea din data de 30 iulie 2008 de la Ministerul Culturii şi Cultelor –  MCC), au înfierbîntat, din nou, spiritele în cadrul Sindicatului Liber RomâniaFilm. "Sindicatul Liber RomâniaFilm informează opinia publică despre fapte de o gravitate deosebită pe care le constată şi care au culminat la data de miercuri, 30 iulie 2008, la şedinţa Consiliului de Administraţie al RADEF RomâniaFilm", declară sindicaliştii, conduşi de preşedintele Maria Bikfalvi. Aceştia menţionează că, deşi la respectiva şedinţă "s-a luat act de reintegrarea, legală, a lui Mihail Ţintea în funcţia de director general al Regiei, în baza unei hotărîri judecătoreşti definitive şi irevocabile, învestită cu titlu executoriu, întărit şi prin procesul-verbal de executare silită, încheiat de executorul judecătoresc (înregistrat la RomâniaFilm la data de 14.07.2008), totuşi, sfidînd legea, CA a hotărît ca interimatul Regiei să fie asigurat, în următoarele trei luni, de către Maxim Meca". De asemenea, sindicaliştii acuză acelaşi CA al RADEF că, "în mod aberant, decide suspendarea din funcţie a lui Mihail Ţintea, cu toate că acest for deliberativ nu poate înlocui rolul angajatorului, adică rolul ministrului, nici măcar atunci cînd ar primi un mandat din partea acestuia. Astfel, hotărîrea destituirii domnului Mihail Ţintea se pare că are un caracter penal".

"ILEGALITĂŢI". Prezenţi ieri la conferinţa de presă care a avut loc la sediul provizoriu al Regiei (etajul 3 al Corpului C, Imprimeria Coresi din Casa Presei), în condiţii insalubre, Maria Bikfalvi, Henter Bela (vicepreşedinte), Mihail Ţintea (director general RADEF), Constantin Vaeni (director adjunct RADEF) şi Ioan Homoş (secretar general al Confederaţiei Cartel Alfa) au anunţat că vor ataca, din nou, în instanţă deciziile CA din 30 iulie a.c. "Locul unde ne aflăm este ce a rămas din brandul «RomâniaFilm». Este o modalitate evidentă de «interes» pe care Ministerul Culturii îl manifestă faţă de această Regie şi de patrimoniul pe care aceasta îl are (...) Există în această Regie de cîţiva ani o înşiruire de acte ilegale, prin care ministrul paraşutat la Ministerul Culturii, împreună cu coechipierii, o desfăşoară în ultimii doi ani", a spus Ion Homoş. Totodată, Homoş a vorbit şi despre alte "ilegalităţi", cum ar fi prezenţa secretarului de stat al MCC, Demeter Andras, în Consiliul de Administraţie al RADEF, fără să existe o hotărîre a guvernului în acest sens, deşi MCC susţine că există un "Memorandum" în acest sens, semnat de primul ministru. "Consiliul de Administraţie s-a întîlnit într-o formă ilegală, fapt pentru care noi ne-am adresat justiţiei, pentru că este caz penal", a mai spus Ion Homoş.
I
REVOCABIL. "Am trimis o adresă domnului ministru al Culturii prin care l-am informat că voi depune plîngeri penale împotriva fiecărui membru al CA şi în contencios. Mă consider în continuare director general al acestei Regii, pentru că am o sentinţă definitivă, irevocabilă şi executorie a unei instanţe din România", a spus Ţintea. Acesta a mai vorbit şi despre situaţia dezastruoasă în care se află RADEF, care are datorii de 1 milion de lei numai către distribuitorii de film.
Precizăm că ziarul nostru a încercat să ia legătura cu secretarul de stat Demeter Andras, pentru a afla şi punctul său de vedere, însă acesta nu a putut fi contactat pînă la închiderea ediţiei.


PLÎNGERI
"Am trimis o adresă domnului ministru al Culturii prin care l-am informat că voi depune plîngeri penale împotriva fiecărui membru al CA şi în contencios. Mă consider în continuare director general al acestei Regii, pentru că am o sentinţă definitivă, irevocabilă şi executorie a unei instanţe din România"
Mihail Ţintea - director RomâniaFilm

JUSTIŢIE
"Există în această Regie de cîţiva ani o înşiruire de acte ilegale, prin care ministrul paraşutat la Ministerul Culturii, împreună cu coechipierii, o desfăşoară în ultimii doi ani. Consiliul de Administraţie al RADEF s-a întîlnit într-o formă ilegală, fapt pentru care noi ne-am adresat justiţiei, este caz penal"
Ioan Homoş - Cartel Alfa

×
Subiecte în articol: arte ţintea radef