Despre umor, cu Mihai Stănescu, la Teatrul Naţional
Duminica 3 iunie 2012, de la ora 11.00, la Sala Amfiteatru, in cadrul programului Conferintele Teatrului National, graficianul Mihai Stanescu prezinta Conferinta cu tema "UMOR 100%".
Consacrat drept cel mai de temut caricaturist dinainte de ’89, autorul unor expozitii de rasunet in tara si in strainatate, Mihai Stanescu, va incheia actuala stagiune a Conferintelor Teatrului National cu o discutie despre umor, satira si ironie, despre subiectele la care mai rad romanii. Artistul va oferi autografe pe 100 de albume Best of Stanescu si Cod portocaliu, pe care le va darui participantilor la conferinta.
A scos pe piata primul album in urma cu treizeci de ani, dar a fost interzis de cenzura dupa numai cateva zile, insa apucasera sa fie vandute 4.000 din cele 5.000 de exemplare editate. A continuat sa-si tipareasca lucrarile peste granita, fiind rasplatit cu zeci de premii internationale. In tara, cea de-a doua aparitie editoriala a avut loc dupa revolutie, cu albumul "Acum nu e momentul", care a inregistrat vanzari record, de 100.000 de exemplare.
Considerat unul dintre cei mai "incomozi" artisti din regimul comunist, Mihai Stanescu s-a nascut pe 23 iulie 1939, la Boldesti, un sat din Baragan, si a absolvit Institutul de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu" in 1966, Sectia de grafica publicitara. Pentru cativa ani, a fost angajat la Ministerul Turismului, dupa care si-a dat demisia. De atunci, din anii ‘80, este liber profesionist si conduce propria afacere, putand fi intalnit in buticul sau, situat vis-a-vis de Sala Palatului, in dubla calitate, de artist-vanzator. Asta cand nu pune pe usa «La cererea clientilor, am plecat in concediu»... Cunoscut in toata lumea pentru caricaturile sale, prin care satiriza regimul comunist, Mihai Stanescu a continuat si dupa revolutie sa priveasca, la fel de critic, societatea libera. Despre noua perceptie, despre riscurile libertatii si despre avatarurile vietii de grafician intre doua lumi, ne va vorbi artistul, cu umor, dar si cu tristete, duminica, la Teatrul National din Capitala.

Ştiri din .ro
A fost ziua lui Eminescu. Ziua Culturii Naționale, 15 ianuarie 2021

Magdalena Popa Buluc în dialog cu George Banu: „Covid-ul afectează nu doar plămânii, ci și… spiritul”

Profesorul şi violoncelistul Marin Cazacu a primit ordinul „Meritul Cultural” în numele Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română”

Eveniment online de excepție dedicat Zilei Culturii Naționale
România văzută de Eminescu. Despre școală, biserică, parlament, cultură, armată, fiscalitate, judecători, imigranți, americanism

Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită la Televiziunea Română prin numeroase programe speciale ce vor fi transmise pe toate posturile sale

Începe Spectacolul!

TNB, între Bilanţ de pandemie şi perspective pentru un an mai bun

Program online de filme românești pe TIFF Unlimited, de Ziua Culturii Naționale

Ziua Culturii Române
Sibiu – prima destinație din itinerariul expoziției ”Eroii care au făcut Istorie”

De Ziua Culturii Naționale, Teatrelli sărbătorește arta imaginii pe scena lumii, într-o ediție specială dedicată scenografiei în seria „Anotimpurilor dialogului despre teatru cu Octavian Saiu”
Ziua Culturii Naţionale sărbătorită la Televiziunea Română

ZIUA CULTURII NAȚIONALE. Mirel Taloș: „Creativitatea românească ne menține pe harta lumii în orice timpuri“

De Ziua Culturii Naționale - maraton de spectacole lectură, la Teatrul Național Târgu-Mureș
