Despre umor, cu Mihai Stănescu, la Teatrul Naţional
Duminica 3 iunie 2012, de la ora 11.00, la Sala Amfiteatru, in cadrul programului Conferintele Teatrului National, graficianul Mihai Stanescu prezinta Conferinta cu tema "UMOR 100%".
Consacrat drept cel mai de temut caricaturist dinainte de ’89, autorul unor expozitii de rasunet in tara si in strainatate, Mihai Stanescu, va incheia actuala stagiune a Conferintelor Teatrului National cu o discutie despre umor, satira si ironie, despre subiectele la care mai rad romanii. Artistul va oferi autografe pe 100 de albume Best of Stanescu si Cod portocaliu, pe care le va darui participantilor la conferinta.
A scos pe piata primul album in urma cu treizeci de ani, dar a fost interzis de cenzura dupa numai cateva zile, insa apucasera sa fie vandute 4.000 din cele 5.000 de exemplare editate. A continuat sa-si tipareasca lucrarile peste granita, fiind rasplatit cu zeci de premii internationale. In tara, cea de-a doua aparitie editoriala a avut loc dupa revolutie, cu albumul "Acum nu e momentul", care a inregistrat vanzari record, de 100.000 de exemplare.
Considerat unul dintre cei mai "incomozi" artisti din regimul comunist, Mihai Stanescu s-a nascut pe 23 iulie 1939, la Boldesti, un sat din Baragan, si a absolvit Institutul de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu" in 1966, Sectia de grafica publicitara. Pentru cativa ani, a fost angajat la Ministerul Turismului, dupa care si-a dat demisia. De atunci, din anii ‘80, este liber profesionist si conduce propria afacere, putand fi intalnit in buticul sau, situat vis-a-vis de Sala Palatului, in dubla calitate, de artist-vanzator. Asta cand nu pune pe usa «La cererea clientilor, am plecat in concediu»... Cunoscut in toata lumea pentru caricaturile sale, prin care satiriza regimul comunist, Mihai Stanescu a continuat si dupa revolutie sa priveasca, la fel de critic, societatea libera. Despre noua perceptie, despre riscurile libertatii si despre avatarurile vietii de grafician intre doua lumi, ne va vorbi artistul, cu umor, dar si cu tristete, duminica, la Teatrul National din Capitala.

Ştiri din .ro
-
Mihai Voropchievici la Sinteza Zilei, despre însemnătatea zilei de 21, a anului '21, la ora 21:21:21, după ce pe internet a fost anunţat sfârşitul lumii antena3.ro
-
Viorică Dăncilă rupe tăcerea la Antena 3: "Paul Stănescu m-a trădat din prima clipă, Marcel Ciolacu a dirijat moţiunea de cenzură" antena3.ro
In memoriam Luminiţa Constantinescu, la TVR
Rocanotherworld Winter Edition – spiritul de festival se simte de acasă, timp de 5 zile

De Ziua Unirii Principatelor Române, Muzeul Municipiului București se vizitează gratuit
Victoria prozatorului realist asupra romancierului politic

Dirijorul Ion Marin este Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor al Republicii Franceze
Maestrul Horia Andreescu revine pe scena Filarmonicii Sibiu

Cum și de unde începe o colecție de artă

Aventuri subacvatice în premieră la Teatrul „Gong” din Sibiu

Creative Night Talks – ediția Cultura Națională va avea loc online, pe 21 ianuarie
Triplă premieră: Gabriel Bebeșelea, dirijor principal, și Daniel Ciobanu, artist în rezidență, inaugurează printr-un concert live excepțional noul pian al Filarmonicii „George Enescu”

Program special de Ziua Unirii Principatelor Române, la Casa Artelor "Dinu Lipatti"
Trei autoare pe care să le citești dacă vrei să descoperi romanele de dragoste
Prietenul… o carte despre iubirea cu un terorist
Bach, inteligență artificială și baroc SF în noul video semnat Daniel Dorobanțu
