Despre umor, cu Mihai Stănescu, la Teatrul Naţional
Duminica 3 iunie 2012, de la ora 11.00, la Sala Amfiteatru, in cadrul programului Conferintele Teatrului National, graficianul Mihai Stanescu prezinta Conferinta cu tema "UMOR 100%".
Consacrat drept cel mai de temut caricaturist dinainte de ’89, autorul unor expozitii de rasunet in tara si in strainatate, Mihai Stanescu, va incheia actuala stagiune a Conferintelor Teatrului National cu o discutie despre umor, satira si ironie, despre subiectele la care mai rad romanii. Artistul va oferi autografe pe 100 de albume Best of Stanescu si Cod portocaliu, pe care le va darui participantilor la conferinta.
A scos pe piata primul album in urma cu treizeci de ani, dar a fost interzis de cenzura dupa numai cateva zile, insa apucasera sa fie vandute 4.000 din cele 5.000 de exemplare editate. A continuat sa-si tipareasca lucrarile peste granita, fiind rasplatit cu zeci de premii internationale. In tara, cea de-a doua aparitie editoriala a avut loc dupa revolutie, cu albumul "Acum nu e momentul", care a inregistrat vanzari record, de 100.000 de exemplare.
Considerat unul dintre cei mai "incomozi" artisti din regimul comunist, Mihai Stanescu s-a nascut pe 23 iulie 1939, la Boldesti, un sat din Baragan, si a absolvit Institutul de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu" in 1966, Sectia de grafica publicitara. Pentru cativa ani, a fost angajat la Ministerul Turismului, dupa care si-a dat demisia. De atunci, din anii ‘80, este liber profesionist si conduce propria afacere, putand fi intalnit in buticul sau, situat vis-a-vis de Sala Palatului, in dubla calitate, de artist-vanzator. Asta cand nu pune pe usa «La cererea clientilor, am plecat in concediu»... Cunoscut in toata lumea pentru caricaturile sale, prin care satiriza regimul comunist, Mihai Stanescu a continuat si dupa revolutie sa priveasca, la fel de critic, societatea libera. Despre noua perceptie, despre riscurile libertatii si despre avatarurile vietii de grafician intre doua lumi, ne va vorbi artistul, cu umor, dar si cu tristete, duminica, la Teatrul National din Capitala.

Ştiri din .ro
Au fost lansate două piese bonus în cadrul proiectului „Retro Rock 2020”
Cristian Măcelaru și Daniel Ciobanu, într-un concert excepțional Beethoven

Așteptându-l pe Godot în regia lui Gábor Tompa la Teatrul Național São João din Porto

„Concert de Ziua Femeii”, „Tosca” și „Carmina Burana”, pe scena Operei Naționale București

Rolul femeilor în industria muzicală, dezbătut în cadrul Mastering the Music Business 2021
Mari actori povestesc cum au jucat scene celebre în seria Secvențe, pe TIFF Unlimited

Film O’Clock, festivalul care și-a propus să elimine distanțele fizice și emoționale dintre oameni, și-a ales câștigătorii. Două scurtmetraje egiptene și unul grecesc și-au adjudecat premiile

Radu Jude, Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin 2021

Juriul a decis: Roxen va interpreta Amnesia la Eurovision 2021

Berlinale 2021: „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”, al lui Radu Jude, a câştigat Ursul de Aur
Licitație de circa 180.000 de euro pentru o pictură de Adrian Ghenie
Teatrul Dramaturgilor Români. Programul evenimentelor din luna martie

HORIA ANDREESCU dirijează Haydn și Beethoven la SALA RADIO!

Teatrul EXCELSIOR lansează cea de-a șaptea ediție a Concursului de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA
Colecția de sculpturi Guguianu, scoasă la licitație
