x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale DOI PICTORI ROMÂNI LA O PRESTIGIOASĂ LICITAȚIE DE ARTĂ MODERNĂ LA LONDRA. Bogdan Vlăduță și Adrian Ghenie, în vârtejul cotelor de vârf

DOI PICTORI ROMÂNI LA O PRESTIGIOASĂ LICITAȚIE DE ARTĂ MODERNĂ LA LONDRA. Bogdan Vlăduță și Adrian Ghenie, în vârtejul cotelor de vârf

de Dan Constantin    |    05 Apr 2016   •   13:30
DOI PICTORI ROMÂNI LA O PRESTIGIOASĂ LICITAȚIE DE ARTĂ MODERNĂ LA LONDRA. Bogdan Vlăduță și Adrian Ghenie, în vârtejul cotelor de vârf

Galeria PHILLIPS a selectat doi artiști plastici români pentru licitația din 13 aprilie de la Londra. Lucrările lui Bogdan Vlăduță și Adrian Ghenie se află în compania unor mari nume ale artei moderne , excelent cotat pe piața de artă.

Galeriile Phillips sunt renumite pentru exigența selecției și oferă evenimente de prestigiu în promovarea celor mai interesante nume și curente noi în lumea iubitorilor de artă și a colecționarilor. Phillips a fost fondată la Londra în anul 1796 și are acum activități extinse în toate marile centre de artă ale lumii.

Licitația din 13 aprilie reunește lucrări ale unor plasticieni care influențează arta modernă și imprimă pulsul cotațiilor. Lafita Echakhach,KAWS, Barbara Kruger, Richard Prime,Dan Kolan, Gary Hume,Alex Hubbard sau artiștii din noul val al Chinei-Zhang Huan,Sun Liang- fac oriunde în lume faima expozițiilor și sunt urmăriți de colecționari și muzee.

Lucrarile lui Bogdan Vlăduță,în premieră la Phillips,au fost expuse la Paris,New York, Franckfurt,Milano, Roma, fiind apreciate de muzee și colecții particulare pentru calitatea mesajului și distilarea nuanțelor. Un clasic ancorat în modernitate, introspecții în istorie și legătura puternică spre natură, cu elementele primordiale dau personalitate distinctă pictorului care trăiește la București.

Adrian Ghenie, pictor stabilit la Berlin, a atins recorduri de cote la licitații, o reinterpretare Van Gogh, vânzându-se recent la Sotheby*s cu 4 milioane de euro.La licitația de la PHILLIPS este prezent cu un tablou născut din realitatea dramatică a procesului soților Ceaușescu de la Târgoviște.

 

×
Subiecte în articol: bogdan vladuta adrian ghenie