x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Duminică seară, Opereta în aer liber

Duminică seară, Opereta în aer liber

de Maria Sârbu    |    11 Iul 2009   •   00:00
Duminică seară, Opereta în aer liber
Sursa foto: TNO/

Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian" (TNO) a început stagiunea estivală, care cuprinde opt spectacole-concert desfăşurate în spaţii deschise. După primul spectacol, programat vineri seară în curtea Palatului Cotroceni, cu duete din operete celebre, va fi prezentată astăzi, în Parcul Kiseleff, "Povestea Spiriduşului", iar mâine va avea loc, la Teatrulde Vară din Herăstrău, "Opereta de duminică".



Dacă anul trecut cele zece concerte ale stagiunii estivale prezentate duminică de duminică în Herăstrău, lângă Expoflora, au fost gratuite, adunând circa 40.000 de oameni, în acest an, din lipsă de buget pentru acest proiect, s-a stabilit preţul de 2 lei pe bilet, la spectacolele de la Teatrul de Vară. Este un preţ "derizoriu".

"Sperăm ca anul acesta să reedităm succesul din 2008 şi să bucurăm cât mai mulţi spectatori cu o serie de concerte ce vor avea loc de data aceasta în mai multe spaţii. Ne dorim ca actuala stagiune estivală să aducă un plus de sărbătoare şi relaxare iubitorilor de muzică", a spus pentru Jurnalul Naţional Alina Moldovan, consultant artistic al TNO.

"Povestea Spiriduşului" va fi "spusă" astăzi pentru copii la foişorul din Parcul Kiseleff, începând cu ora 11:00. Artiştii Operetei vin în faţa publicului cu momente din "Povestiri din Cocoşelul neascultător", "Micuţa Dorothy", "Frumoasa din pădurea adormită", "Dragostea celor trei portocale". Acelaşi spectacol va avea loc, de asemenea, la 8 august şi la 5 septembrie.

"ITINERAR " MUZICAL
"Opereta de duminică seara" este un spectacol-concert alcătuit din musicaluri şi operete celebre, programat la Teatrul de Vară atât mâine, cât şi la 2 august şi 6 septembrie, de la ora 20:00. Proiectul a fost gândit pentru a pune laolaltă "tipuri de influenţe muzicale", care au şi rol educativ, după cum ne-a mărturisit directorul Operetei, Răzvan Ioan Dincă, care a regizat acest spectacol.

Astfel, este creat "itinerarul": "Farmecul Tirolului", "Sub soarele arzător al Spaniei", "Misteriosul Orient", "Popas la Petersburg", "Eleganţa Vienei", "Ungaria - divertisment" şi "Vis american". Vor evolua soliştii, Corul, Orchestra şi Baletul TNO.

ARII, DUETE
Publicul îi va putea vedea şi asculta pe Stefan Popov, cu valsul "Wien,Wien, Nur du alein" de Rudolf Sieczynski, Florin Budnaru, cu aria lui Marco Polo din opereta "Secretul lui Marco Polo" de Francis Lopez, Daniela Vlădescu, cu aria din opereta "Venus în mătase" de Robert Stolz, Doina Scripcaru, cu aria Lidiei din opereta "Prinţesa circului" de Emmerich Kalman şi pe Gabriela Daha şi Cătălin Petrescu, în duetul Riquette-Beri din opereta "Victoria şi-al ei husar" de Paul Abraham.

Vor fi diverse momente coregrafice cu balerinii Traian Vlaş, Iolanda Petrescu şi Marius Grosu. Alături de echipă, în realizarea acestui spectacol au fost şi dirijorul Lucian Vlădescu, maestrul de cor Gabriel Popescu şi coregrafii Ion Tugearu şi Bianca Iordan.

Prin noile proiecte derulate, care sunt destul de semnificative, se confirmă dezideratul că Opereta "îşi propune să vină în întâmpinarea publicului său cu o ofertă cât mai variată de programe şi proiecte, cu spectacole din diverse registre şi zone culturale care să îmbine latura de entertainment cu cea educativă".

×
Subiecte în articol: arte opereta