x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Echilibrism intre doua lumi

Echilibrism intre doua lumi

de Claudia Daboveanu    |    31 Mai 2006   •   00:00
Echilibrism intre doua lumi

Mai deunazi, o colega din redactie m-a rugat sa-i recomand o piesa de teatru buna, ca tot se incheie stagiunea maine-poimaine si ea n-a mai fost de cativa ani la teatru.

M-a cam blocat, marturisesc… In teatrul romanesc - cel putin - exista doua-trei spectacole reusite. In rest, balast. Asta-i si starea FITS 2006 de pana acum. Dar in virtutea unei legi nescrise pe care o respect, n-am sa scriu despre nereusite. Voi face, in schimb, cateva recomandari. Cum am mai spus, de mare succes s-au bucurat spectacolele de muzica si dans. Un lucru imbucurator: spectatorii, fie ei de pe strada, din salile de spectacole de cateva sute de locuri ori din cluburile de pana-n 100 de persoane, apreciaza calitatea. Cand oamenii pleaca, ceva nu e-n regula, clar.

PROPUNERI DECENTE. Concertul dublu de jazz al Irinei Sarbu, o data cu Trio Puiu Pascu, apoi cu Imperium Jazz Band, e de tinut minte. Frumoasa de 23 de ani, cu ochi albastri si tinuta à la Marlene Dietrich, demonstreaza ca o viitoare actrita nu se cramponeaza de o cariera propusa de diploma UNATC si-i invita pe aceia care nu cred ca varsta ei inseamna doar sani la vedere si fustite care abia acopera cate ceva sa savureze improvizatii pe teme clasice sau samba do Brazil. Din Piata Mare, unde s-a desfasurat unul dintre recitaluri, cu urechile la muzica buna, imi fuge privirea catre afisul festivalului, sub forma de banner imens, fluturand pe o cladire-n renovare. Ce bine seamana fata de pe afis cu Monica Gabor! Doamne iarta-ma, n-are cum sa fie ea, ca nu-i cu Iri! Intamplator sau nu, cele cateva piese pe care i le-am recomandat colegei de breasla sunt prezente in festival. Tot pe acelasi principiu, dintre cele cateva, trei sunt din sfera underground. Am numit Teatrul LUNI de la Green Hours, la ale carui spectacole locurile din cluburi au fost insuficiente. Mai amintim prezenta tonica a lui Mircea Dinescu citind cateva dintre cele mai reusite pamflete si poezii si cea plina de carisma a "echilibristului intre doua lumi": Andrei Serban.

×
Subiecte în articol: arte