x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Emisiuni noi la TVR 1

Emisiuni noi la TVR 1

de Jurnalul National    |    28 Feb 2008   •   00:00

TVR 1 inaugurează, din 3 martie, grila de primăvară, care va include emisiuni noi, precum "Trezirea la apel!" sau show-ul cu profil gastronomic "Hai să bucătărim!"

TVR 1 inaugurează, din 3 martie, grila de primăvară, care va include emisiuni noi, precum "Trezirea la apel!" sau show-ul cu profil gastronomic "Hai să bucătărim!", dar şi seriale şi filme documentare, printre ele aflându-se filmul "Război pe calea undelor", în regia lui Alexandru Solomon. TVR 1 propune, începând de luni, emisiunea matinală "Trezirea la apel!", care va putea fi urmărită de luni până vineri, de la ora 8:00, fiind moderată de actriţa Anca Artimon şi realizatorul de radio Mihai Cioceanu. Tot de luni, intră în programul TVR 1 emisiunea cu profil gastronomic "Hai să bucătărim!", prezentată de bucătarul elveţian Jakob Hausmann şi Adrian Nartea. Reţetele propuse de cei doi bucătari vor putea fi urmărite de luni până vineri, de la ora 14:45. De asemenea, Claudiu Lucaci va prezenta, din 5 martie, talk-show-ul "Ultra News", o discuţie nonconformistă cu politicieni, celebrităţi din showbiz şi oameni de afaceri de succes.

Emisiunile pentru copii vor fi completate de un producţia "Întrebările lui Vlăduţ", difuzată duminica, de la ora 10:40. Gazdele emisiunii sunt Vlăduţ Boţilă, în vârstă de 7 ani, şi Bigobelo, ursuleţul său de pluş, vocea aparţinându-i lui Cristi Mitescu. Tot celor mici li se adresează şi emisiunea "Arca lui Noe", prezentată de Dan Helciug, care va putea fi urmărită în fiecare sâmbătă, de la ora 11.30. Pentru seara de duminică, TVR 1 va difuza, începând din 16 martie, un nou format al programului "Ploaia Steluţelor", o emisiune-concurs pe teme muzicale. De asemenea, în martie, Televiziunea Publică va difuza, în fiecare sâmbătă, de la ora 14:20, talk-show-ul de divertisment "Acces la succes", moderat de Iuliana Marciuc, în timp ce Marius Florea Vizante îşi aşteaptă invitaţii în "Cafeneaua astrelor", de la ora 15:10, cu un format nou, bazat pe compatibilitatea dintre zodii. În plus, Iuliana Tudor revine cu un sezon nou şi un format extins al emisiunii "O dată-n viaţă", difuzată în fiecare vineri, de la ora 20:15.

Totodată, Marina Almăşan Socaciu continuă să modereze emisiunea live "Ne vedem la TVR!", a cărei durată a fost extinsă la o oră şi jumătate, în platou având acces un număr mai mare de spectatori. TVR 1 continuă să difuzeze emisiuni dedicate mediului înconjurător, printre care se numără "Linia verde" şi "Green Report", un nou program de informaţii despre mediu. Emisiunea, prezentată de Marius Vintilă, va putea fi urmărită în fiecare sâmbătă, de la ora 12:00.

Telespectatorii vor mai putea viziona, începând din 5 martie, de la ora 23:00, serialul "Afaceri secrete", o producţie Marea Britanie 2006, care a obţinut două nominalizări la Premiile Globul de Aur 2008 pentru cel mai bun serial de televiziune, secţiunea dramă, respectiv cel mai bun actor, Jason Isaacs. Serile de joi vor fi puse sub semnul seriei "Docu-Joi", luna martie martie debutând cu filmul lui Alexandru Solomon, "Război pe calea undelor". În plus, în lunile următoare TVR 1 va difuza şase episoade ale serialului "Reconstituiri", realizat de Lucia Hossu Longin.

Printre programele incluse în grila de primăvară a TVR 1 se numără "Serviciul omoruri", o mini-serie poliţistă, producţie proprie, în patru episoade. Programul, care va fi lansat pe 10 martie, de la ora 21.00, va putea fi urmărit în fiecare luni seară, avându-i în distribuţie pe actorii Mimi Brănescu, Andi Vasluianu, Doru Ana şi Diana Dumbravă.

De asemenea, în calitate de partener media, TVR 1 va difuza campania "Dosarele NATO", care va include o serie de filme, documentare şi emisiuni speciale, dedicate summit-ului NATO, ce va avea loc la Bucureşti, în perioada 2-4 aprilie. Printre aceste programe se numără "De la est la vest", cu Bogdan Chirieac, emisiune difuzată în fiecare sâmbătă, de la ora 13:00.

×
Subiecte în articol: arte martie