x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Event - 7 ani de Sensor

Event - 7 ani de Sensor

de Raluca Grintescu    |    17 Mar 2006   •   00:00
Event - 7 ani de Sensor

Sapte ani de muzica, de creatie, de teatru, de pantomima, de percutie, de electro, de experiment. La finalul unei calatorii si la inceputul unui alt drum, Sensor ne arata ca atitudinea conteaza.

Fiecare an a dus trupa Sensor intr-o directie diferita. Mereu in cautare de nou, Sensor a explodat pe scena, a calatorit pe ritmurile lumii, a creat un spectacol de teatru unic, a reusit sa comunice prin muzica. Ziua de miercuri a reprezentat sapte ani de cautari si regasiri, de prietenii si fani, de succes si dorinta de a merge mai departe. ProFM a fost alaturi de ei, in club Prometheus, unde i-au sarbatorit pe Paul Ilea (clape, percutie) Mandela (flaut, percutie) Dj AlexUnder (dj, percutie) si Sergiu Stoiadin (percutie). Clubul a fost asaltat de foarte multi prieteni de-ai trupei, colegii lor de actorie, colaboratori, fara sa mai punem la socoteala fanii Sensor. George Vintila a fost invitatul special al serii, cantand alaturi de trupeti melodia "5 minute". Nu e o coincidenta, intrucat George a dat o mana de ajutor la videoclipul piesei care este de altfel si primul clip din cariera Sensor. Atmosfera frenetica a tinut multe ore dupa miezul noptii, "ornata" cu multe proiectii video care au parcurs cele mai importante momente din ultimii sapte ani ai trupei. Si, bineinteles, multa, multa muzica si voie buna.

BRAINSTORMING. Pentru cei care nu au auzit inca de Sensor sau le-au trecut numele pe la ureche, gasca s-a lasat ghidata de vocea instrumentelor muzicale clasice, dar a improvizat si sunete noi din obiecte care par mute: perii, galeti, butoaie, tevi, iar povestea lor reprezinta locuri vechi si noi. Muzica a fost cea care i-a gasit, pentru ca la varsta la care au imbratisat aceasta arta nu aveau un discernamant artistic concret. Unul din momentele dificile prin care au trecut "sensorii" a fost decizia de a nu mai continua spectacolul Sakadat, motivele ramanand in ceata. Cat despre proiecte, acestea au fost intotdeauna aproape de calitatea pe care si-au dorit-o initial. "Am observat ca in Romania proiectul final al unui show mai are o vaga legatura cu proiectul initial, asa ca noi ne-am pus pe treaba si de fiecare data orice proiect Sensor e o mare satisfactie. In acest moment, marea provocare pentru Sensor este sa initieze proiecte cat mai indraznete in Romania. Dupa parerea noastra, e foarte OK sa cantam la Teo in emisiune, de exemplu, deoarece toti manelistii vor avea ocazia sa asculte altceva. Daca am convins un manelist cu electro, nu-l mai intoarce inapoi nici Umberto Tomassi cu Guta la un loc", au marturisit Sensor.

PALMARES SENSORIAL
Pana acum, Sensor a lansat 2 albume - Lands (world music)-2002 si E-volution (electro-acustic)-2004, a urcat pe scenele din tara cu un spectacol de teatru unic SakadatextraSensorial-2001 (stagiuni doi ani la Teatrul Bulandra si un an La Teatrul National I.L. Caragiale) si a lansat doua videoclipuri "5 minute"-2003 si "Help Yourself"-2004, premiat cu Best Video la MTV Romanian Music Awards. Sensor a trecut demult granitele si a concertat in: Slovenia (Golden Drum Festival), Budapesta, Paris, Belgia. Acum se pregatesc sa lanseze un nou clip.

×
Subiecte în articol: culture club sensor