x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Executam chei

Executam chei

21 Oct 2004   •   00:00

Adica, ce se-ntampla, luam cheia clientului si o modelam dupa broasca lui. Broasca lui de-acasa. Se cheama c-am executat chei. Ei, ma rog, am executat o cheie, dar daca vin mai multi clienti intr-o zi se cheama c-am executat chei. E mai misto sa executi chei decat sa le faci. Sau sa le realizezi.

C(RAMPE) - LUIZA LUPU

Deci asta nu presupune c-am luat toti cheii din zona, i-am pus mai strans asa, ca sa nu risipim gloantele, si i-am lipit de un zid, dupa care i-am executat cu sange rece. Nu! Asta presupune ce-am spus mai inainte.

La asta m-am gandit eu pe tot parcursul meciului Dinamo Kiev - Real Madrid, mai ales dupa incidentul cu Ronaldo, executat fara mila acolo unde, cum ar spune toti comentatorii sportivi de succes, "il doare cel mai tare pe voinic". Va jur ca n-am inventat eu expresia asta, figura asta de stil, metafora asta sau cum vreti sa-i spuneti. Ce-i drept, nici n-a fost folosita de comentatorii meciului, intrati brusc intr-o empatie deloc greu de inteles.

Ba trebuie sa spun ca barbatul din mine a reactionat urgent, scrasnind din dinti si strambandu-se tot de durere. Ba parca sa zic ca l-a si durut putin. Ba parca sa zic ca s-a si chircit.

Dar apropo de executat, as dori sa-i multumesc lu’ Mutu ca s-a spart in tampla, asigurand astfel material solid, pentru mai multe zile, jurnalelor sportive. Sa fim sobri, doamnelor si domnilor, un fotbalist genial care se ridica la ceruri inhaland niste praf devine automat sursa inepuizabila de stiri. Intr-o stire spui cum era imbracat cand s-a spart in tampla, intr-o alta spui ce-a zis mama lui, intr-o alta vorbesti cu colegii de gradinita, cu aia de sotron, pe urma, dai un sincron cu antrenorul, altul cu profesorul de botanica din scoala generala, altul cu maistrul de UTML (Utilajul si tehnologia lucrarilor mecanice, pentru neinstruiti) si te-ai scos!

Ce-ar mai fi de facut? Pai s-astepti sa se dea sentinta, dupa care mai faci niste jurnale cu ce-au zis vecinii, rudele, parintii, antrenorul, profesorul de botanica, pisica etc... Pentru un plus de spectaculozitate, a se contacta prin sedinte de spiritism transmise in direct strabunici si strabunice, dusi de mult din lumea asta mica si rea, in care Mutu, fireste, e cel dintai.
×
Subiecte în articol: arte