x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Expoziția-unicat de jocuri vechi românești și străine „O lume a jocurilor”

Expoziția-unicat de jocuri vechi românești și străine „O lume a jocurilor”

de Magdalena Popa Buluc    |    11 Dec 2021   •   11:30
Expoziția-unicat de jocuri vechi românești și străine „O lume a jocurilor”

ARCUB – Centrul Cultural al Capitalei vă invită la expoziția „O lume a jocurilor”, care poate fi vizitată la ARCUB Gabroveni până în data de 15 decembrie 2021.

„O lume a jocurilor” este o expoziţie-unicat de jocuri vechi românești și străine, care include jocuri de colecție de la 1900 până în anii 2000, din diferite perioade istorice și zone ale lumii. Expoziția are la bază o colecție personală unică, de peste 1500 jocuri, deținută de Alina Moldovan, fiind pentru prima dată când o parte din aceste jocuri sunt expuse public.

În expoziție sunt incluse numeroase tipuri de jocuri pentru toate vârstele: jocuri educative, de socializare, de cuvinte, de îndemânare și o serie de panouri informative și fotografii legate de istoria jocurilor. Printre cele mai valoroase obiecte expuse se află o tablă de joc de la începutul secolului XX și un Jeton de joc gravat manual în sidef, folosit în jocuri de societate de aristocrația britanică din perioada georgiană și victoriană (sec. XVIII-XIX).

Expoziţia „O lume a jocurilor” poate fi vizitată în perioada 3-15 decembrie 2021 la ARCUB Gabroveni, în cele trei spaţii expoziţionale de la etajul I. În Sala Coloanelor, sunt expuse imagini cu jocuri din Antichitate, texte şi scrieri din bibliografia specifică (de Petre Ispirescu, Solomon Marcus), Sala Lipscani găzduieşte jocuri româneşti, iar în Sala Gabroveni sunt grupate jocuri străine şi jocuri pentru părinţi şi bunici.

Expoziția face parte dintr-un proiect mai amplu care urmează să se desfășoare pe parcursul anului 2022 la ARCUB și care va include o serie de expoziții tematice pe diferite subiecte.

 

 

×