x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Expoziție outdoor inedită, în premieră, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti

Expoziție outdoor inedită, în premieră, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti

de Magdalena Popa Buluc    |    21 Iul 2023   •   12:00
Expoziție outdoor inedită, în premieră, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti

Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB), cu sprijinul Direcţiei Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, vă invită să vizitați Expoziția de Fotografie „România – Casa Regală”, prezentată într-un mod inedit, outdoor.

 Expoziția prezintă șapte imagini excepționale, mai puțin cunoscute de publicul larg, de la ceremonia oficială dedicată Aniversării a 25 de ani de domnie neîntreruptă a Regelui Carol I, care a avut loc pe 10 mai 1891. De asemenea, expoziția se bucură și de prezența inedită a două scrisori ale Reginei Maria către Carol al II-lea și o dedicație a Reginei Maria, către Principesa Mignon. Acestea din urmă fac parte din colecția personală a lui Dragoș Stăncescu.

Prin această expoziție, Biblioteca Metropolitană Bucureşti urmărește promovarea moștenirii istorice și culturale a României, precum și conștientizarea valorii patrimoniului cultural bucureștean.

Este un mod inedit de a prezenta publicului larg rolul lui Carol I, în istoria modernă a României. Nu este singurul proiect de acest fel al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti. De-a lungul timpului, BMB a fost inițiatorul și organizatorul mai multor expoziții care au urmărit promovarea patrimoniului cultural și național și care au avut un impact extrem de pozitiv asupra comunității bucureștene”, a declarat managerul Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, Ramona Ioana Mezei.

Expoziția poate fi vizitată în perioada iulie – septembrie 2023, la Sediul Central Mihail Sadoveanu din str. Tache Ionescu 4, Sector 1, București.

×