x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Fără subvenţii, fără director

Fără subvenţii, fără director

de Claudia Daboveanu    |    03 Aug 2007   •   00:00

Bucuria premierei spectacolului "Vrăjitoarele din Salem", de la Teatrul de Stat Constanţa, din seara zilei de 1 august, a fost umbrită de un anunţ făcut la aplauze.

Bucuria premierei spectacolului "Vrăjitoarele din Salem", de la Teatrul de Stat Constanţa, din seara zilei de 1 august, a fost umbrită de un anunţ făcut la aplauze. Spectacolul mai sus amintit este ultimul scos la rampă sub directoratul lui Beatrice Rancea, demisionară din data de 11 iulie.

Motivul? Consiliul Judeţean Constanţa, prin hotărăre judecătorească, nu mai subvenţionează actele artistice ale acestui teatru. Directorul general al Teatrului a reuşit, in doi ani, să scoată la rampă spectacole de calitate, pentru realizarea cărora a adus regizori de prestigiu din ţară şi din străinătate: Paul Bargetto (SUA), Radu Afrim, Yvette Boszic (Ungaria), Vincent Masterpaul (SUA), Gordon Edelstein (SUA, regizorul premierei mai sus amintite) etc. Directorul de strategie şi imagine al teatrului, Lucian Ionescu, a urcat pe scenă pentru a face anunţurile, in timp de actorii scoşi de căteva ori la aplauze făceau reverente in faţa publicului. O soluţie de compromis, oricum de preferat aceleia avute de reprezentanţii primăriei, care au dorit să facă aceste anunţuri in deschiderea spectacolului.

×
Subiecte în articol: arte