x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Felix Aftene „Noi și ele - o privire asupra lumii animalelor” Expoziție de pictură la Muzeul Colecțiilor de Artă

Felix Aftene „Noi și ele - o privire asupra lumii animalelor” Expoziție de pictură la Muzeul Colecțiilor de Artă

de Magdalena Popa Buluc    |    27 Sep 2021   •   15:40
Felix Aftene „Noi și ele - o privire asupra lumii animalelor”  Expoziție de pictură la Muzeul Colecțiilor de Artă

Muzeul Național de Artă al României deschide expoziția de pictură  „Noi și ele - o privire asupra lumii animalelor” a artistului Felix Aftene, la Muzeul Colecțiilor de Artă, din 1 octombrie 2021.

Prin această expoziție Muzeul Național de Artă al României își propune să se alăture unui demers mai larg, național și internațional, de sensibilizare a opiniei publice cu privire la relația problematică a omului contemporan cu lumea animalelor.

Aceasta va oferi ocazia unor reflecții legate de interferența omului cu regnul animal atingând aspecte mitologice, filosofice, afective având ca idee centrală necesitatea reconsiderării acțiunilor violente asupra animalelor.

 

Pictorul Felix Aftene articulează un discurs artistic, de multe ori la persoana întâia, în reprezentări în care se include fie și sub identități fictive, atent la implicațiile tratării animalului doar ca sursă de hrană, accesoriu al violenței în societate, trofeu, un produs de consum efemer, ca atâtea altele, cu ignorarea și refuzul condiției sale de expresie a minunii viului în diversitatea sa.

 

Un demers de acest fel este mai mult decât salutar în condițiile degradării continue a mediului natural al planetei cu consecințe din cele mai dramatice asupra vieții cotidiene. Un prilej de meditație și reconsiderare a atitudinii noastre și a semenilor.

 

FELIX AFTENE trăiește și lucrează în Iași dar are o activitate artistică susținută pe scena națională și internațională în varii medii – pictură, sculptură, pictură murală, noile media. În 1996 a absolvit ca șef de promoție Academia de Arte „George Enescu“ din Iași, secția Pictură murală. Din anul 2013 este președinte al Filialei Iași a Uniunii Artiștilor Plastici din România. În 2016 a obținut doctoratul în domeniul arte vizuale la Universitatea Națională de Arte „George Enescu“ din Iași cu o lucrare dedicată artelor vizuale contemporane. A avut peste 30 de expoziții personale în spații muzeale sau galerii de artă internaționale din țară și Austria, SUA, Marea Britanie, Grecia, Germania, Elveția, Franța, Italia, Spania, Canada, Danemarca, Ungaria, Israel, Moldova etc. În anul 2016 i s-a acordat Premiul Național pentru Pictură al UAP din România și a primit alte peste 30 de premii și distincții pentru activitatea artistică pe plan național și internațional.

 

Perioada: 1 - 31 octombrie 2021

Muzeul Colecțiilor de Artă,

Calea Victoriei 111

Program: miercuri - duminică, 10 - 18

Ultima intrare se face la 17:30.

Preț bilet: 12 lei / 6 lei / 3 lei

 

×