x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Ferestre spre o lume frumoasă

Ferestre spre o lume frumoasă

de Mihaela Cazan    |    13 Aug 2011   •   21:00
Ferestre spre o lume frumoasă

Teme diferite, coloristica varia­ta, sentimente, culori vii care iti atrag privirea... Pe scurt, tablourile Alinei Manole. Absolventa de Design Gra­fic, tanara artista te impresioneaza pe tine, simplu privitor, cu sensibi­litatea, exuberanta, dar si suavitatea culorilor din panzele sale.

Rama fiecarui tablou incadreaza, asemeni unei ferestre, o mica parte din lumea vazuta sau imaginata de creatorul sau. Frumosul ne inconjoara sub diferite forme, iar tot ce trebuie sa facem e sa deschidem ochii si sa privim cu atentie in jur. Suntem influentati de tot ceea ce ne inconjoara si suntem intr-o permanenta cautare si schimbare chiar daca ne dam seama de asta sau nu. Anul acesta, artista a avut de facut pregatirile pentru un moment care marcheaza o schimbare in viata sa, cununia religioasa, asa ca seria aceas­ta de picturi "e incarcata de muzicalitate poetica, exprimata vi­zual bineinteles", precizeaza artista.

Personajele din panzele sale, asa invaluite in niste valuri de mister, fac parte, parca, din niste povesti inca nescrise; asteapta sa fie descoperite, interpretate, iubite.

Trecerea timpului
Expozitia reuneste trairile, preocuparile care au framantat-o in ultima vreme si pe care le-a materializat pe suprafata bidimensionala a panzei.

Alina Manole recunoaste ca se exprima cel mai bine prin culoare, dar ii place sa aiba si linii, colorate. Asta o reprezinta cel mai mult. Stilul ei evolueaza de la o lucrare la alta. Face si fotografie sau porneste de la fotografie si prelucreaza pe calculator, prin desen. Combina mai multe stiluri.

Prima data a pornit de la niste fundaluri geometrice peste care a venit cu desene de nuduri, dar mult mai stilizate din tuse, mai mult sugera volumele si lasa si zone transparente ca sa se vada si fundalurile. Este la a treia expozitie personala de pictura. "De fapt, toata expozitia este o trecere intre zi si noapte – cum se intituleaza un alt tablou de al ei – cum trece masina timpului prin aceste zile si nopti", adauga artistul Aristotel Bunescu.

Pentru toamna, Alina Manole pregateste alte expozitii incarcate de culoare la Brasov si la Bucuresti.

×