x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Festivalul International de Film B-EST

Festivalul International de Film B-EST

de Ramona Draghici    |    05 Feb 2007   •   00:00

Documentare si scurtmetraje, doua noi categorii
Cea de-a treia editie a Festivalului International de Film B-EST se va desfasura la Bucuresti, intre 14 si 21 aprilie a.c.
Documentare si scurtmetraje, doua noi categorii
Cea de-a treia editie a Festivalului International de Film B-EST se va desfasura la Bucuresti, intre 14 si 21 aprilie a.c.
Anul acesta, evenimentul isi diversifica oferta catre public, aducand in salile de cinema, alaturi de filme artistice, doua noi categorii aflate in competitie: documentare si scurtmetraje. De asemenea, vor fi prezente si productiile din afara consursului: "Al saptelea univers" reuneste filme de lung metraj si documentare, premiate la festivaluri internationale de profil in 2005 si 2006; "Le Coup de foudre" - sectiune dedicata filmului francofon, organizata in colaborare cu Institutul Francez din Capitala; "Once We Were Birds, Romani Cinema" - colectie de scurt si lung metraje semnate de autori consacrati, precum si de realizatori rromi; "The Russian Cut" prezinta productii ale scolii ruse de film, incluzand si retrospectiva "Omagiu Andrei Tarkovsky" (foto) in prezenta fiului acestuia, Andrei Tarkovsky Jr.

PREMIERA. Pentru prima oara in Romania, printre invitatii B-EST se anunta venirea regizorului si a scenaristului rus Andrei Konchalovsky, care va prezenta, in premiera nationala, filmul "Casa de nebuni" ("Dom Durakov" - Marele premiu al juriului la Venetia in 2002).

×
Subiecte în articol: arte