x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Film Francez, la Bucuresti

Film Francez, la Bucuresti

01 Oct 2004   •   00:00

Sarbatoarea Filmului Francez va reveni la Bucuresti in perioada 8-17 octombrie cu o selectie impresionanta de peste 50 de filme, care urmeaza a fi prezentate publicului in cinci sali de cinema - "Elvira Popescu", Scala, Hollywood Multiplex, Union si Studio.

Editia din acest an a Sarbatorii imparte filmele prezentate in trei categorii: Filme recente, Retrospectiva Bresson si Cicluri documentare Rithy Panh si Nicolas Philibert. Selectia filmelor a avut in vedere punerea in valoare a diversitatii si a dinamismului creatiei cinematografice franceze.

Vor fi prezentate filme cu mare succes de public, ca "Les Choristes", alaturi de altele foarte bine primite de critica: "Travail d’Arabe", "Vodka Lemon", "Il est plus facile pour un chameau…", "Monsieur Ibrahim et les fleurs du Coran". De asemenea, actori celebri precum Daniel Auteuil, Omar Sharif, G...rard Lanvin, Albert Dupontel, Laetitia Casta (foto), Jean Rochefort, Isabelle Huppert si regizori ca Manuel Poirier, Patrice Leconte, FranIois Dupeyron, Jean-Luc Godard, Bruno Dumont vor readuce filmul francez in prim-plan la Bucuresti.

×
Subiecte în articol: arte