x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Fotografii de gheaţă, la Bâlea Lac

Fotografii de gheaţă, la Bâlea Lac

de Sebastian S. Eduard    |    26 Mar 2013   •   14:45
Fotografii de gheaţă, la Bâlea Lac

Cinci finalişti, din Anglia, Serbia şi România, au concurat timp de trei zile şi două nopţi – între 21 şi 23 martie – pentru realizarea celor mai frumoase şi suggestive fotografii cu Hotelul de Gheaţă şi natura din împrejurimi, din mirificul peisaj de la Bâlea Lac. Scott Eastman, fotograf american stabilit la Sibiu, a fost gazda evenimentului şi a prezidat juriul. Condiţiile meteorologice uneori viscoloase au contrastat interesant cu căldura relativă din interiorul Hotelului de Gheaţă.
 
Categoriile de concurs au inclus fotografierea complexului Hotelul de Gheaţă, cu camerele sale tematice deosebite, cu zăpada modelată ornamental şi sculpturi de gheaţă, Capela de Gheaţă, igluul, zona de bar şi de servit masa, zona de clubbing şi de socializare, precum şi peisajul de iarnă de afară.
 
Jurizarea concursului s-a dovedit a fi o sarcină dificilă, toţi fotografii fiind deosebit de talentaţi. Pavel Albu din Sibiu (foto) a câştigat premiul cel mare, pe baza unui portofoliu foarte puternic şi consistent. Ovidiu Balaban (Sibiu) a câştigat premiul special pentru cea mai bună fotografie de ansamblu, reuşind să surprindă spiritul Hotelului de Gheaţă. Igor Marinovic din Serbia a fost un concurent redutabil, la fel ca şi Chris Burton, din Manchester (Marea Britanie) , amândoi folosind tehnici de High Dynamic Range. Ioana Ţurcan din Cluj a fost unanim apreciată pentru fotografiile cele mai elegante,  într-un rafinat stil clasic, care i-a inspirat pe toţi concurenţii să descopere noi unghiuri de abordare. 


×