Artista Aurelia Stroie Marginean a adus la Bucuresti Ierusalimul. Cu ajutorul expozitiei de acuarela-grafica-pictura "Ierusalim', cei care nu au vazut orasul din Tara Sfanta au putut admira tot ce are acesta de oferit, iar cei care l-au vizitat, l-au putut rememora cu drag.
Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti', sectia Muzeul Costumului Popular, a invitat bucurestenii iubitori de arta la vernisajul expozitiei de acuarela-grafica-pictura "Ierusalim', al artistei Aurelia Stoie Marginean. O doamna, entuziasmata de ceea ce vedea, exclama: "Uite. Aici este Biserica Pater Noster, aici Poarta Damascului. Am vizitat aceste locuri minunate', urmand ca scurtele povestioare despre istoria acelor tinuturi sfinte sa atraga in jurul sau multi curiosi.
Sunt expuse 83 de lucrari realizate prin tehnica acuarela si guasa pe hartie. Dintre zecile de titluri mentionam: "Vedere spre Muntele Maslinilor', "Zidul Plangerii', "Lacrima lui Christos', "Mormintele Regilor din Valea Chedronului'.
"In fata lucrarilor din expozitie am ramas impresionata nu numai de finetea diafanelor imagini ale Aureliei Stoie Marginean, dar si de caldura, de afectiunea, de sinceritatea sentimentului real care se revarsa din fiecare tablou. Privind lucrarile sau , simti ca autoarea s-a contopit cu peisajul inconjurator, confundandu-se cu incantare in noianul de culori si aspecte noi, parca cunoscute dintr-o viata anterioara', a spus Doina Meiseles care a facut introducerea in lumea artei Aureliei Stoie Marginean.
Aurelia Stoie Marginean este absolventa a Academiei de Arte Vizuale "Ion Andreescu' si membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania si a Asociatiei Internationale de Arta Plastica-Unesco. Operele sale se regasesc in muzeele din Romania, in institute de cultura si colectii particulare. A efectuat calatorii de studii si documentare in tari precum Italia, Israel, S.U.A., Franta s.a. si a fost distinsa cu numeroase premii si diplome nationale si internationale. In prezent, se afla la cea de-a 48-a expozitie personala.
Expozitia "Ierusalim' poate fi vizitata pana la finele lunii septembrie, la Muzeul Costumului Popular, sectie a Muzeului National al Satului "Dimitrie Gusti', din Palatul Parlamentului.