x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale In Cetatea Sighisoara, muzica folk si piesele medievale revin la putere

In Cetatea Sighisoara, muzica folk si piesele medievale revin la putere

de Raluca Grintescu    |    29 Iul 2005   •   00:00
In Cetatea Sighisoara, muzica folk si piesele medievale revin la putere

Un alt eveniment important al sezonului estival care incepe astazi il reprezinta Festivalul Medieval de la Sighisoara. Ajuns la a 13-a editie, festivalul are in agenda 23 de trupe de teatru si 12 folkisti, dar si spectacole pirotehnice inedite. Nu lipsesc nici manifestarile teatrale, dansurile medievale, expozitiile de fotografii si costume medievale cu care ne-a obisnuit, in fiecare an, Cetatea.

INVITATI. Deschiderea oficiala va avea loc in Sala festiva a Primariei Sighisoara, in prezenta oficialitatilor si a invitatilor din strainatate, printre care ambasadorul ONU la Bucuresti, Soknan Han Jung, si primarul localitatii Baden din Elvetia. Tot in prima zi a festivalului, o data cu lasarea serii, va avea loc un spectacol pirotehnic, cand va fi aprins un rug, iar cavalerii medievali vor lua cu asalt Cetatea. Concertele de muzica folk vor fi sustinute de Nicu Alifantis, Mircea Baniciu, Marius Batu & Mihai Nenita, Vasile Seicaru, Mircea Vintila, Ducu Bertzi, Florian Pitis. Invitata speciala este formatia elvetiana Tonic Strings, care va sustine cate un concert in fiecare seara a festivalului, pe scena mare din Piata Cetatii. Inchiderea festivalului, la 31 iulie, va fi rezervata unui foc de artificii, care va incepe la ora 0:00, cand, pentru cateva minute, va fi oprit curentul electric in intreaga Cetate.

REGULI
Pentru ca Festivalul Medieval de la Sighisoara este unic atat prin locatiile de desfasurare, cat si prin programul diversificat al agendei, organizatorii si-au luat masuri de protectie si au interzis jocurile de noroc, comercializarea obiectelor de talcioc, dar si a bauturilor alcoolice. Doar comercializarea bauturilor racoritoare si a obiectelor de artizanat specifice epocii medievale va fi permisa in Cetate.

COSTURI
Pentru cea de-a XIII-a editii a Festivalului de Arta Medievala, organizatorii au tiparit 30.000 de bilete. Directorul festivalului, regizorul Radu Olareanu, a declarat ca la aceasta editie s-a optat pentru costuri diferite ale biletelor de intrare la festival: 0,7 lei in prima zi, 1,2 lei in cea de-a doua zi si 1,1 lei in ultima zi. Bugetul festivalului este de 230.000 de lei, din care 100.000 de lei sunt suportati din bugetul local.
×
Subiecte în articol: culture club