x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

de Jurnalul National    |    29 Mar 2008   •   00:00
Info

29 martie 2008: Institutul Cultural Român organizează, pentru comunităţile româneşti din Veneţia (31 martie) şi din Padova (4 aprilie), seri literar-muzicale dedicate operei poetului Nichita Stănescu.

CARAVANA NICHITA. Institutul Cultural Român organizează, pentru comunităţile româneşti din Veneţia (31 martie) şi din Padova (4 aprilie), seri literar-muzicale dedicate operei poetului Nichita Stănescu. La aceste întâlniri care marchează împlinirea a 75 de ani de la naşterea poetului (31 martie 1933) vor susţine prelegeri scriitorii Nicolae Prelipceanu, Adrian Popescu şi Ion Mircea. Evenimentele se desfăşoară în cadrul Caravanei literare în comunităţile româneşti din străinătate. (M.S.)

 

NESFÂŞIT. Filmul “California Dreamin’ (Nesfârşit)” a lui Cristian Nemescu va rula, alături de alte zece producţii, în compe­ti­ţia Festivalului Interna­ţio­nal de Film RiverRun, desfăşurat în perioada 23-28 aprilie, în Carolina de Nord, potrivit organizatorilor.

În cadrul evenimentului vor fi pre­zentate 31 de filme şi 64 de scurt­me­traje din 26 de ţări. RiverRun, fondat în 1998, este un eveniment compe­tiţional care îşi propune să prezinte lucrări noi şi puternice ale tinerilor regizori. (Roxana Ioana Ancuţa)

 

SWAN DAY. Pe scena  de la “Nottara” va fi prezentat, la 31 mar­tie, spectacolul “Copilul din spa­tele ochilor” de Nava Semel, o pro­ducţie a Asociaţiei “If... dacă... pentru femei”. Regia este semnată de Liana Ceterchi, iar unicul rol îl interpretează Gabriela Popescu. Reprezentaţia marchează Swan Day – ziua  dedicată femeilor – artist din lumea întreagă, stabilită pentru 29 martie. În această zi, lebăda este logo-ul tuturor evenimentelor organizate cu acest  pri­lej. (M.S.)

×
Subiecte în articol: arte