x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

05 Iun 2006   •   00:00
TEATRU. In aceasta seara, de la ora 20:00, in clubul La Scena Clubul, il veti putea vedea pe Mihai Bica in piesa "Taina Cersetorului". Actor al Teatrului "Sica Alexandrescu" din Brasov, Mihai Bica semneaza deopotriva regia artistica si scenografia piesei. "Taina Cersetorului" este o poveste a omului de azi, sub forma unui dialog cu publicul, o confesiune care imbina umorul si dramaticul conditiei umane. (C.O.)

Premiile MTV. "Spargatorii de nunti", o comedie despre doi burlaci care alearga dupa femei, a dominat editia de anul acesta a MTV Movie Awards, obtinand trei trofee, inclusiv premiul pentru cel mai bun film. Un alt film care relateaza povestea a doi barbati, "Brokeback Mountain", s-a plasat pe locul al doilea in topul celor mai premiate productii, obtinand trofeul "cel mai bun sarut", pentru sarutul dintre Jake Gyllenhaal si Heath Ledger, si "cea mai buna interpretare" pentru interpretarea lui Gyllenhaal.

APLAUZE LA TIFF. Filmul "A fost sau n-a fost", castigator al trofeului Camera d’Or si al premiului Label Europa Cinema la Cannes, prezentat la deschiderea TIFF de anul acesta, a fost aplaudat, vineri seara, minute in sir de spectatorii de la cinematograful Republica din Cluj. Pelicula este o incercare indrazneata, printre putinele comedii despre Revolutie. Actiunea se petrece in 2005, la Vaslui, unde un fost inginer textilist, acum mare realizator de talk-show-uri, prezinta o emisiune despre Revolutia din decembrie 1989 la Vaslui. "A fost sau nu a fost Revolutie la Vaslui?", este intrebarea la care Porumboiu alege sa raspunda intr-un registru comic.

POEZIE. Institutul Cultural Roman "Titu Maiorescu" din Berlin organizeaza maine seara o seara literara cu titlul "Microbiografii europene". Scriitoarea Nora Iuga ("Grande Dame" a literaturii romane, cum o defineste presa germana) prezinta la Berlin tineri poeti ai "Generatiei 2000": Elena Vladareanu, Claudiu Komartin, Adela Greceanu, Teodor Duna. Intalnirea poetica are loc in decorul Galeriei de arta contemporana "Kunstagenten" de pe malul Spreei, in Berlin-Mitte. (C.O.)

ROMEO SI JULIETA. Teatrul National de Balet Rus, o companie noua de dans, va prezenta, in aceasta seara, la Nationalul bucurestean, baletul "Romeo si Julieta", de Prokofiev. "Baletul este arta tinerilor" - fraza este un adevar absolut pentru Teatrul National Rus de Balet, avand in vedere ca varsta dansatorilor sai se situeaza intre 17 si 25 de ani.

×
Subiecte în articol: arte