x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

26 Mai 2006   •   00:00
LICITATIE. Un tablou al Fridei Khalo, "Raices", a fost adjudecat pentru 5,6 milioane de dolari la o licitatie de obiecte apartinand artei latino-americane, la Casa Sotheby""s din New York. Tabloul "Radacini" a fost evaluat la o suma cuprinsa intre 5 si 7 milioane, dar s-a vandut pentru suma de 5.616.000 de dolari. In aceasta lucrare, artista s-a pictat avand radacini in pamant si dand nastere unor tulpini de feriga.

GREU DE SLABIT. Akebono, alias Claudiu Pop, s-a pus pe slabit in 2005, in direct la emisiunea Canalul de Stiri de la Antena 1. A avut chiar si o rubrica dedicata curei sale, intitulata "Greu de slabit". A plecat de la 203 kilograme, iar acum a ajuns la 123. I-a fost greu, dar colegii de platou, prietenii si chiar telespectatorii i-au fost aproape, incurajandu-l la fiecare pas. Au fost telespectatori care i-au urmat exemplul si care i-au cerut retete de slabit. De aceea, el s-a hotarat sa scrie o carte despre aceasta experienta, carte pe care a numit-o "Greu de slabit". In aceasta sambata, de la ora 17:00, Editura Runa - Grupul Editorial Corint va lansa pe piata cartea lui Claudiu Pop la magazinul Diverta din Plaza Romania. (Cristina Ologeanu)

JOAN BAEZ, IN COPAC. Legenda muzicii folk americane Joan Baez s-a mutat impreuna cu o activista ecologista intr-un copac dintr-un parc din Los Angeles. Cele doua doresc sa opreasca astfel taierea acestuia. Cantareata, in varsta de 65 de ani, si Julia Hill (conoscuta pentru faptul ca a stat timp de doi ani intr-un arbore de sequoia din California) vor ocupa arborele pe rand. Parcul din Los Angeles este intretinut de 350 de fermieri, care au fost amenintati cu evacuarea dupa un proces ce a avut ca obiect dreptul de proprietate asupra terenului pe care este situat parcul.

×
Subiecte în articol: arte