x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

23 Mai 2006   •   00:00
"DA VINCI", LIDER. Filmul "Codul lui da Vinci", thrillerul ezoteric si controversat al lui Ron Howard, s-a plasat, dupa cum se prevazuse deja, pe primul loc in box office-ul nord-american, cu incasari de 77 de milioane de dolari dupa primele zile de la lansare. La nivel mondial, productia Columbia Pictures si Imagine Entertainment a avut incasari de 224 de milioane de dolari, fiind al doilea film cu cele mai mari incasari pe plan mondial la lansare dupa productia 20th Century Fox’s "Star Wars: Episodul III - Razbunarea Sith", care a avut la lansare incasari de 253,9 milioane de dolari. Filmul al carui scenariu este o adaptare a romanului lui Dan Brown cu acelasi titlu, a avut un buget de 125 de milioane de dolari si a beneficiat de o campanie promotionala uriasa.

AUDIENTE. ANTENA 1 a fost, si in aceasta duminica, in prime-time, postul de televiziune preferat al romanilor. Emisiunile de divertisment programate pentru aceasta seara de week-end, "Revansa starurilor" si "Divertis", au inregistrat, pe intervalul lor orar, cele mai mari audiente ale serii. Ambele emisiuni au fost lidere atat in randul publicului din intreg mediul urban, cat si la cel cu varste cuprinse intre 18 si 49 de ani. Daca show-ul lui Pepe a avut, la prima categorie de public mentionata anterior, 10,2% rating - in timp ce Pro TV a inregistrat 5,2% - . Divertis a obtinut 12,4% rating - iar Pro TV nu a depasit pragul lui 6%. In extra prime-time, ANTENA 1 a mai fost lider cu emisiunea "Recursul etapei", realizata de Ovidiu Ioanitoaia. (S.S.E.)

ADAPTARE. Povestea masacrului de la Beslan va fi adaptata pentru marele ecran. In acest sens, studiourile hollywoodiene Universal au cumparat drepturile de autor asupra unui articol despre masacru, semnat de un corespondent al ziarului New York Times la Moscova. Materialul lui C.J. Chivers va aparea in editia din luna iunie a revistei americane Esquire. Chivers a scris despre luarea de ostatici revendicata de ceceni, care s-a soldat cu moartea a 331 de persoane, dintre care 186 de copii. Jurnalistul s-a intors la Beslan 18 luni mai tarziu, pentru a-i intervieva pe supravietuitori. (A.V.P.)

LANSARE. Joi, 25 mai, de la ora 11:00, la Sala Mica a Ateneului, maestrul Gheorghe Zamfir lanseaza un album inedit. "Anotimpurile" de Vivaldi, intr-o orchestratie inedita, cu solo nai in locul viorii, au fost realizate de muzicianul Lucian Moraru si reprezinta o premiera mondiala, pe care Gheorghe Zamfir a inregistrat-o la implinirea a 50 de ani de cariera. (C.O.)

×
Subiecte în articol: arte